EXCLUSIV: Susținerea lui Cîțu împinge PNL spre DEZASTRU. Motivele. Apocalipsa lui Iohannis și minciunile ”echipei câștigătoare”. Cîțu e un cadavru politic


EXCLUSIV: Susținerea lui Cîțu împinge PNL spre DEZASTRU. Motivele. Apocalipsa lui Iohannis și minciunile ”echipei câștigătoare”. Cîțu e un cadavru politic

Una dintre minciunile repetate obsesiv de așa-zisa ”echipă câștigătoare” este că întregul PNL l-ar susține pe premierul Florin Cîțu și s-ar opune moțiunii de cenzură. Nimic mai fals. Ați remarcat, desigur, eforturile pe care Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților și președinte al PNL, le-a depus, luni, pentru ca moțiunea de cenzură să își urmeze, rapid, un calendar – în paralel, ”echipa câștigătoare” ne-a servit un narativ sf despre semnături falsificate chiar de semnatarii reali și, cu aportul PSD, semn că USL plutește în aer, a reușit să blocheze procedura, după niște istericale penibile marca Alina Gorghiu. Dacă există o decizie votată în forurile de conducere prin care ambele tabere s-au angajat să-l susțină pe Cîțu, asta e pentru că, dacă s-ar spune contrarul, în văzul și-n auzul partidului, ar fi un gest sinucigaș înainte de Congres, întrucât în PNL există un puternic curent anti-USL PLUS, un curent în creștere, evident. 

O altă minciună este că ”echipa câștigătoare” și Cîțu nu se tem de moțiunea de cenzură. În realitate, moțiunea de cenzură îi înspăimântă și-i disperă cel mai mult. Da, fiindcă moțiunea asta poate reprezenta o lovitură nimicitoare pentru Iohannis, Câțu și ”echipa câștigătoare”. Moțiunea nu-i mai dă un respiro de 45 de zile lui Cîțu, ci îl răstoarnă cu zgaibaracele în sus, în doar câteva zile, și asta s-ar întâmpla chiar înaintea Congresului PNL. Cum să candidezi la șefia PNL cu un cadavru duhnind, cu unul care te-a izolat și te-a scos de la guvernare? Dacă moțiunea se urnește, și nu-i deloc exclus, Iohannis își pierde paiața prin intermediul căreia intenționează să conducă PNL și să guverneze. Statutul PNL nici măcar nu ar mai permite apariția unui alt candidat în locul lui Cîțu. Și de ce nu s-ar pune în mișcare moțiunea de cenzură, până la urmă? Ciolacu și PSD nu își mai pot justifica prea mult tergiversările, iar electoratul lor ar aprecia bușirea lui Cîțu, pe care de altfel și-o dorește. Așadar, adevărata și cea mai importantă miză a ”echipei câștigătoare” e să tărăgăneze, prin orice mijloace, moțiunea de cenzură – dacă F. Cîțu va pica înaintea Congresului, sunt terminați cu toții. 

O altă minciună e că toate cheile problemei s-ar afla la președintele Klaus Iohannis – adevăratul generator al acestei crize pornite de la disperarea lui de a-l unge pe condamnatul și țeparul Cîțu șef la PNL. E adevărat că Iohannis e la al doilea mandat și că, teoretic, nu mai are ce pierde, însă la fel de adevărat este că e mai slab ca niciodată. Ipocrit și comod din fire, Iohannis a stat pitit până în ultima clipă, când, nevoit să-și susțină creatura, a trebuit să iasă în lumina reflectoarelor, și de atunci o încasează non-stop. Nu e obișnuit să fie acuzat și frecat la ridiche de alții decât cei de la PSD, iar războiul ăsta îl bumbăcește și-l erodează din plin. 

Dincolo de ipocrizia acestui individ alunecos și avid de putere, e foarte, foarte puțin probabil că Iohannis l-ar putea nominaliza repetat tot pe Cîțu, așa cum insistă unii dintre aplaudacii săi, ca să ajungă la... alegeri anticipate. Păi, oameni buni, PNL ar avea numai de pierdut în condițiile unor anticipate (care sunt aproape imposibile în România) – tot ce ar face ar fi să-și secere din parlamentari. PSD, AUR și USR PLUS ar avea numai de câștigat în cazul unor anticipate, iar mazilirea lui Cîțu este dorită de electoratele tuturor acestor partide, la care se adaugă, trebuie s-o spunem, și destui aleși PNL și liberali cu carnet de partid. Anticipatele ar reprezenta o sinucidere pentru PNL. 

O altă minciună a ”echipei câștigătoare” e că F. Cîțu are susținerea a aproape întregul PNL. Nimic mai fals. Cineva care avea funcția de președinte al PNL în buzunar nu genera, din disperare, o criză care nu doar să-l ducă pe buza prăpastiei, ci să-l strivească cu totul, cum probabil se va și întâmpla. Cîțu are nevoie de cecuri în alb pentru a promite și a da fonduri (bani publici) în teritoriu în schimbul voturilor de la Congres. Nimic mai simplu. Faptul că țeparul și condamnatul Cîțu nu voia să se prezinte la Congres fără a-și aranja PNDL-ul dragnian spune multe despre ”gigantica” lui susținere. Are o susținere solidă și agresivă, e adevărat, dar aceasta începe să se năruie de la o zi la alta. Fiindcă situația e de așa natură. 

Fiindcă, în realitate, Cîțu este deja un cadavru politic. E ținut la fereastră, cu ajutorul PSD, de Iohannis și ”echipa câștigătoare”, care speră să fie demis oficial abia peste 45 de zile, ca să-l prezinte la Congres, cu obrăznicie, drept... viitorul partidului. Asta deși Cîțu e personajul care e pe cale să scoată PNL de la guvernare, izolându-l și fragilizându-l teribil. Exclusiv din cauza lui Cîțu, premierul cu zero realizări, PNL se prăbușește în sondaje. Cîțu e un cal mort. Însă Iohannis și ”echipa câștigătoare” (cum să te intitulezi așa și să scoți partidul de la guvernare?!) vor ca voi să credeți alceva, ceea ce, s-o spunem pe șleau, ar trebui să insulte inteligența multora. 

Însă o eventuală alegere a lui Cîțu în funcția de președinte al PNL ar reprezenta un dezastru de proporții pentru partid. Demnitarii USL PLUS au demisionat din Guvern, ceea ce înseamnă că decizia repetată zilele astea e cât se poate de serioasă și de categorică: USL PLUS exclude total orice guvernare cu PNL dacă F. Cîțu e premier. Și asta înseamnă că, dacă nu înfundă opoziția, PNL nu poate guverna decât alături de PSD și de UDMR, sau, minoritar, cu susținerea PSD și sub permanentul șantaj al PSD. Adică refacerea USL. Un astfel de guvern NU va face niciodată reformele necesare, darămite pe cele promise, și-și va plăti constant existența. PNL ar fi izolat și fragil, aflat sub talpa PSD. Dacă chiar le pasă atât de mult de destinul PNL, oare de ce liderii-lumină din ”echipa câștigătoare” nu vorbesc public și despre aceste aspecte? Fiindcă sunt disperați și speriați, acest Cîțu reprezentând proiectul prin care Iohannis vrea să călărească PNL, în timp ce ei se vor cocoța în funcții și pe bugete. Atât de simplu. 

E vizibil și de pe Lună: ținut artificial în viață de PSD, Cîțu e susținut masiv de Antena 3 și România TV, turnătorul securistoid Dan Voiculescu fiind, potrivit informațiilor noastre, mogulul care l-a rugat pe George Simion ca parlamentarii AUR să-și retragă semnăturile de pe moțiunea de cenzură. Halal susținere pentru ”echipa câștigătoare” și fostul premier de la Grivco! 

Iar Cîțu e lipsit și de orice charismă, nu are dicție, se bâlbâie, abia dacă e în stare să trasmită un mesaj, cu greu se poate face înțeles. Unde să te duci cu așa ceva? Cine are nevoie de așa ceva? Doar Iohannis și ”echipa câștigătoare” care, dincolo de tămbălău și agresivitate, nu au câștigat nimic încă, iar agenda lor e un cumul de interese personale. 

Și lasați-o mai subțire cu ”dreapta” aia pe care o tot invocați, fiindcă PNL-ul de astăzi e ”liberal” și ”de dreapta” când or zbura porcii. Nu cunoașteți doctrină, n-aveți prea multă școală și sunteți pafariști în domeniu. PNDL nu e altceva decât o poamnă socialistă pentru primari și baroni locali. Trebuie să fie dureros pentru electoratul școlarizat al PNL (care înțelege mult mai multe decât ar vrea ”echipa câștigătoare”) că așa-zișii urmași ai Brătienilor nu practică nici economia ”de dreapta” (la guvernare, USR PLUS, în ciuda exceselor stângiste de pe alte paliere, au fost mai liberali ca liberalii din punct de vedere economic), și nici nu au pic de respect față de aspectele identitare. 

(F. Cîțu și Alexandru Muraru)

Vă amintim doar modul mizerabil în care Cîțu și Alexandru Muraru, consilierul lui filosovietic, l-au mazilit pe domnul Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), reprezentantul tuturor foștilor deținuți anticomuniști, morți sau în viață. Umilința și insultele i-au cauzat un puternic AVC domnului Octav Bjoza, momentan fiind încă în spital unde se luptă pentru viața sa. Cîțu este răspunzător moral pentru această situație. Nu mai puțin de 14 premieri n-au fost în stare de o astfel de abjecție, deși s-au mai făcut presiuni, din aceleași locuri, doar liberalul Cîțu s-a pretat la asta. Vă amintim și că Alexandru Muraru este secretarul de stat care a postat pe Facebook poze cu tancuri rusești și veterani sovietici, cu sigla Guvernului și în numele României – mai multe detalii AICI, AICI, AICI și AICI.  

Precizăm că de ”strategia” (adică de mizeria) delațiunilor mincinoase emise de cuplul Cîțu-Iohannis, cum că USR PLUS s-ar fi înhăitat cu ”extremiștii” și ”legionarii”, se ocupă același Alexandru ”Sașa” Muraru, liberal născocit de pușcăriașul Relu Fenechiu. Sperăm ca acest individ să nu mai facă purici în vreo formula guvernamentală viitoare. Minciunile lui aduc prejudicii uriașe României, și le revarsă în complicitate cu Iohannis și Cîțu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.