În timp ce liberalii acuză ”extremismul” AUR și al USR PLUS, Stolojan, cel care VINDEA evrei pentru Securitate și clanul genocidar Ceaușescu, e șeful comisiei care organizează Congresul PNL! El coordona banii proveniți din vânzarea de evrei și sași, dar și din traficul de armament


În timp ce liberalii acuză ”extremismul” AUR și al USR PLUS, Stolojan, cel care VINDEA evrei pentru Securitate și clanul genocidar Ceaușescu, e șeful comisiei care organizează Congresul PNL! El coordona banii proveniți din vânzarea de evrei și sași, dar și din traficul de armament

Premierul Florin Cîțu și ”echipa câștigătoare” din PNL au dus la paroxism, cu ajutorul televiziunilor și site-urilor aservite, caraghioasa narațiune potrivit căreia, vezi Doamne, s-ar fi ”aliat” cei de la USR PLUS cu ”extremiștii” de la AUR ca să de jos o guvernare plină de lapte și miere. 

Reamintim că nu există o astfel de alianță, ci doar o înțelegere pur conjuncturală în vederea votării aceleași moțiuni de cenzură, înțelegeri de acest fel fiind parafate în trecut și de PNL, în repetate forme, liberalii votând de n ori cot la cot cu PRM. Totodată reamintim și că dacă există o alianță, aceasta e între Cîțu, Iohannis, ”echipa câștigătoare” din PNL și PSD, având în vedere că social-democrații sunt singurii care îi permit lui Cîțu să rămână la Palatul Victoria.

CITEȘTE și Digi24 TV, Antena 3 și România TV, aceeași mlaștină: pregătesc refacerea USL și spală ca la Nufărul înhăitarea PNL cu PSD. Motivul? Banii publici promiși de Cîțu și echipa falimentară care-l susține

(Cîțu și consilierul secretar de stat Alexandru Muraru)

De notat că punctajul acesta cu ”extremiștii” a fost născocit de consilierul filosovietic al lui Florin Cîțu, dubiosul Alexandru ”Sașa” Muraru, secretarul de stat care postează pe Facebook fotografii cu tancuri rusești și veterani sovietici – detalii AICI, AICI, AICI și AICI. În complicitate cu premierul Cîțu, Muraru e personajul care a făcut presiuni pentru mazilirea mizerabilă a domnului Octav Bjoza, președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici (AFDPR), reprezentat al tuturor foștilor deținuți politici anticomuniști, vii sau morți. E greu de găsit în România un extremist mai autentic și mai mare decât Alexandru Muraru. 

În timp ce Cîțu și ceilalți lideri ai ”echipei câștigătoare” acuză cu agresivitate ”extremismul” AUR și al USR PLUS, atragem atenția că șeful comisiei de organizare a Congresului PNL este puțin spus dubiosul Theodor Stolojan, a cărui biografie ascunde niște tenebre de proporții.    

Istoricul și scriitorul Marius Oprea dezvăluie – în volumul ”Moștenitorii Securității”, ediție revăzută și adăugită, Polirom, 2018, Iași, colecția ”Document” – detalii șocante despre dubioasele și securisticele activități de dinainte de ’89 ale lui Theodor Stolojan (ex-premier în perioada 16 octombrie 1991 și 18 noiembrie 1992, susținător al nomenklaturistului Ion Iliescu în 1996 și președinte al PNL până în octombrie 2004, când s-a retras cu show și lacrimi de crocodil din prim-planul politicii dâmbovițene, deși avea să fie plimbat prin tot soiul de funcții călduțe și puțin spus rentabile).

CITEȘTE și EXTREMIȘTII din ”echipa câștigătoare” care îl susține pe Cîțu la șefia PNL: Boc și Ciucu se întâlnesc cu oamenii FSB, extremiștii de stânga ai Rusiei, în timp ce acuză USR PLUS că s-ar alia cu ”extremiștii” de la AUR. Pe ei de ce nu îi întreabă Cîțu dacă au trecut pe la Ambasada Rusiei?

Odinioară salariat de lux al unității Acțiuni Valutare Speciale (AVS) – sinecură DIE care se ocupa de conturile secrete ale clanului Ceaușescu și ale Securității –, economistul Theodor Stolojan coordona, susține Marius Oprea, ”operațiunile de aport valutar special” cu sume rezultate din exporturi de armament către dictatorii din lumea a treia și terorismul internațional”afaceri” cu diverse produse de export ale României socialiste și, nu în ultimul rând, cu sume provenite din… ”traficul de carne vine cu sași și evrei”, vânduți la propriu rudelor din străinătate în schimbul unor sume considerabile în valută! 

Unitatea AVS. Contabilul lui Ceaușescu și al Securității

Iată ce scrie Marius Oprea despre legăturile lui Stolojan cu Securitatea și, ombilical, cu averea externă secretă a clanului genocidar Ceaușescu, sporită prin aportul agenților DIE:

Andruță Ceaușescu (frate al lui Nicolae Ceaușescu, general de Securitate și fost comandant al școlii de ofițeri de la Băneasa – n. red.) locuia pe atunci (în zilele Revoluției – n. red.) nu departe de unul dintre cele mai ascunse sedii ale Securității – cel al unității Acțiuni Valutare Speciale (AVS), condusă de colonelul Anghelache, de conturile căreia răspundea înainte de 1989 Theodor Stolojan și care strângea cotele de participare la contracte comerciale ale ofițerilor din ICE Dunărea, Romtehnica, Romcereal, Rompetrol, Arcom, Terra etc. și le vărsa la BRCE (ulterior Bancorex). Sediul era în strada Roma nr. 48. Poate nu întâmplător, după 1989, casa din strada Roma a ajuns sediul oficiosului FSN Dimineața (…) Theodor Stolojan e fostul contabil de la ‹aportul valutar special›, care conținea conturile secrete ale regimului Ceaușescu și ale Securității.

”Sume rezultate din traficul de carne vie cu sași și evrei”

Theodor Stolojan a coordonat operațiunile de aport valutar special, sume rezultate din exporturi de armament, comisioane la operațiunile de comerț cu diverse produse ale întreprinderilor de export ale României socialiste, prin intermediarii din Securitate, inclusiv din traficul de carne vie cu sași și evrei. În preajma evenimentelor din decembrie 1989, în spionajul României socialiste lucrau 715 ofițeri36 de maiștri militari197 de subofițeri și 111 de încadrați ca personal civilCei care nu erau angrenați în ‹afaceri murdare› la ordin făceau pur și simplu bișniță”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.