Iurie Reniță șterge pe jos cu Dodon: ”E cea mai servilă și mai repulsivă conservă rusească! Locul lui e la Penitenciarul 13”. Stoianoglo, protectorul tuturor infractorilor și agenților Rusiei


Iurie Reniță șterge pe jos cu Dodon: ”E cea mai servilă și mai repulsivă conservă rusească! Locul lui e la Penitenciarul 13”. Stoianoglo, protectorul tuturor infractorilor și agenților Rusiei

Fost deputat și fost ambasador al Basarabiei la București, Iurie Reniță îl demolează fără pic de menajamente pe rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon, într-o postare pe Facebook, amintind că acesta este ”cea mai servilă și mai repulsivă persoană a intereselor rusești în detrimentul celor naționale”

Iurie Renință condamnă în termeni duri fățărnicia și îndeletnicirile infracționale ale lui Dodon, avertizând că acum, la comanda Departamentului Moldova de la Kremlin, rusofilul se remarcă prin atacuri imunde la adrea SUA, deși America a trimis fonduri și ajutoare importante în R.Moldova, toate acestea salvând vieți dincolo de Prut, în contextul pandemiei chinavirus. Evident, atacurile lui Dodon sunt cauzate de prezența Maiei Sandu la ONU. 

Iurie Reniță atrage atenția și cu privire la o mare problemă: conviența toxică dintre Stoianoglo, procurorul general impus odinioară de Rusia, și toți infractorii Moscovei, pe care îi protejează cu toate forțele, în timp ce noua putere de la Chișinău nu reușește să-l schimbe din funcție.

Podul.ro vă prezintă clarificările și acuzațiile lansate de Iurie Reniță: 

”Cea mai coruptă și compromisă persoană politică de la noi, pentru a se reabilita în fața ‹departamentului moldovenesc› a administrației Kremlinului pentru sumele enorme de bani pe care le-a primit ca Republica Moldova să rămână în continuare o gubernie rusească, are tupeul de mojic turmentat să arate din deget poporului american și conducerilor acestuia pentru susținerea democrației și a drepturilor omului. 

Cu adevărat trebuie să ai obraz de tureatcă ca să ataci SUA pentru asistența financiară enormă oferită Republicii Moldova pentru a-și consolida democrația și parcursul său european. Conservă rusească Dodon speculează intenționat cu responsabilitatea celora care au compromis integrarea europeană și dorința fermă și sinceră a majorității absolute a cetățenilor noștri de a avea un viitor prosper în marea familie europeană. 

Nostalgia după discursul său umilitor și degradant la Adunarea Generală a ONU din 2019 îl califică pe Dodon ca cea mai servilă și repulsivă persoană a intereselor rusești în detrimentul celor naționale. Nu există nicio diferență dintre persoanele de la conducere, implicate în acte de corupție in perioada 2010-2015, și Igor Dodon, scopul comun al cărora a fost doar îmbogățirea personală și menținerea Republicii Moldova în sfera exclusivă a intereselor rusești. Republica Moldova este cea mai săracă și coruptă țară din Europa nu grație ajutorului generos din partea poporului american, ci a unor persoane total compromise și corupte, printre care la loc ‹de cinste› se află și liderul PSRM Igor Dodon.

‹Istoria de succes› a lui Dodon încă își aștepta ‹finalul glorios› prin investigațiile imparțiale și obiective ale procuraturii generale și a deciziilor instanțelor de judecată pentru ‹Bahamas›, ‹Kuliok›, milioanele de euro suplimentare a energiei electrice din Transnistria, pentru privatizările de doi bani a hotelurilor ‹Codru› și ‹Național› și pentru foarte multe fapte de corupție, cunoscute atât de bine de cetățenii noștri, dar ignorate de instituțiile statului în frunte cu procurorul general Alexandr Stoianoglo”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.