USRPLUS joacă la rupere contra Guvernului Cîțu. Dragu NU exclude varianta alegerilor anticipate


USRPLUS joacă la rupere contra Guvernului Cîțu. Dragu NU exclude varianta alegerilor anticipate

Șefa Senatului, Anca Dragu, a anunțat după ședința Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului că marți, 5 octombrie, va fi votată moțiunea de cenzură depusă astăzi de PSD împotriva Guvernului Cîțu, demers în legătură cu care și formațiunea sa politică și-a manifestat finalmente susținerea. Pe de altă parte, întrebată dacă USRPLUS ar sprijini inclusiv varianta PSD de a se merge spre alegeri parlamentare anticipate, Anca Dragu a replicat că toate opțiunile sunt pe masă.  

Anca Dragu: Majoritatea voturilor în BPR a fost pentru moțiunea depusă de PSD. Vom avea joi citire și marțea viitoare dezbatere și vot. 

Reporter: Veți vota moțiunea depusă de PSD? 

Anca Dragu: Noi am declarat și am luat decizia asta în BPN al USRPLUS că vom vota prima moțiune care vine la plen, dezbatere și vot, pentru că nu mai putem continua cu premierul Cîțu. 

Reporter: Social-democrații consideră că soluția finală pentru toată această criză politică și guvernamentală ar fi alegerile anticipate. Ați susține ajungerea la alegeri anticipate? USRPLUS și PSD ar avea voturile suficiente pentru a respinge o serie de propuneri de premier pentru a se ajunge la anticipate. 

Anca Dragu: Mingea e acum la PNL, care trebuie să decidă dacă dorește să guverneze, iar din punctul acesta de vedere e foarte clar, fără Florin Cîțu. Dacă PNL vrea să continue conflictul, atunci o să se meargă până la alegeri anticipate. 

Reporter: Ați merge până la anticipate? 

Anca Dragu: Toate opțiunile sunt pe masă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.