Guvernul României trebuie să folosească resursele naturale de gaze în interesul cetățenilor. Florine, Virgile, luați măsuri urgente! Capcana Rusiei


Guvernul României trebuie să folosească resursele naturale de gaze în interesul cetățenilor. Florine, Virgile, luați măsuri urgente! Capcana Rusiei

Dereglementarea pieței energetice este o tâmpenie libertariană care servește doar marilor speculanți și structurilor de oligopol transnațional.

Nu există piață liberă în domeniului energetic, există geopolitică, geoeconomie și multe interese mari, de factură monopolistă ori de interes public și care stau în mâinile unor mari jucători statali ori chiar ne-statali adesea. 

Nu îmi place să folosesc termenul de ”liberalizare”, este un cuvânt care ne trimite cu gândul spre efecte benefice, când, în fapt, România a abandonat un argument de siguranță națională în mâinile unor speculanți de te miri de pe unde care nu au nicio legătură cu interesele cetățeanului român. 

Suntem a doua țară din UE ca resurse de gaze naturale, dar ne vom trezi cum vom cumpăra în plină criză energetică gaze de la Ungaria, care evident că le importă prin Gazprom, de la aliata sa, Rusia, la un preț ultra-subvenționat care îi permite Ungariei, deși nu are resurse de hidrocarburi, să devină un mare jucător energetic regional. 

Asta în timp ce, în plină criză europeană a gazului, atât Romgaz cât și OMV-Petrom au redus producția de gaze naturale iar investițiile în marile exploatări off-shore, promise de atâta timp, par a rămâne îngropate pe fundul Mării Negre.

Guvernul României este obligat să acționeze în interesul românilor, adică să folosească resursele naturale strategice în interesul cetățenilor României; lăsați-ne cu poveștile stupide care sărăcesc viața oamenilor doar pentru a ne menține între utopiile expirate ale Școlii de la Chicago și interesele lacome ale ”băieților deștepți din energie”, dar și ale altor țepari internaționali care profită de slăbiciunilor statelor naționale! 

Florine, Virgile, luați măsuri urgente și nu uitați că la faza asta Rusia a profitat big time!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.