Cercetător: „Sistemul de urgență din România se prăbușește sub avalanșa de cazuri de COVID19” / „Nu e o metaforă, mulți copii riscă să rămână orfani” / „Școlile sunt ținute deschise pentru că dacă ar fi închise, ar trebui să închidă și cârciumile și păcănelele”


Cercetător: „Sistemul de urgență din România se prăbușește sub avalanșa de cazuri de COVID19” / „Nu e o metaforă, mulți copii riscă să rămână orfani” / „Școlile sunt ținute deschise pentru că dacă ar fi închise, ar trebui să închidă și cârciumile și păcănelele”

Cercetătorul Octavian Jurma, unul dintre puținii specialiști care au atras constant atenția autorităților ce măsuri trebuie luate potrivit numărului de infectări, critică virulent decizia Guvernului de a menține școlile deschise cu prezență fizică, chiar și în condițiile în care sistemul sanitar este pe punctul de a colapsa sub numărul mare de cazuri grave de COVID-19. Jurma spune că această decizie iresponsabilă este conectată cu neînchiderea localurilor și păcănelelor pentru că suspendarea cursurilor cu prezență fizică ar determina și o măsură drastică în cazul cârciumilor. El le transmite și negaționiștilor că actualul guvern este, în realitate, aliatul lor, pentru că face exact ce solicită aceștia: nu închide nimic și se comportă ca și cum pandemia nu ar exista. 

Redăm integral mai jos postarea lui Octavian Jurma:  

„Sistemul de urgență din România se prăbușește sub avalanșa de cazuri de COVID19, dar noi ne trimitem copiii la scola să învețe că în vremurile bune de parcă școală nu produce pe bandă rulantă analfabeți funcțional și fără pandemie.  

Acum suntem în față unui val mai grav decât toate de până acum la un loc și care este încă departe de fi la apogeu în care suntem somați să alegem "școală sau viață".  

Părinții își vor riscă viață lor și a bunicilor lor pentru a trimite copiii la școală. Nu e o metaforă, mulți copii riscă să rămână orfani în urmă acestei decizii. România are peste 80,000 de copii crescuți de bunici pentru că părințîi sunt plecați din țară. Alți zeci de mii de copii sunt crescuți în familii mono-parentale. Toți cunoaștem deja copii rămași orfani după primele 3 valuri.  

Cum au reușit politicienii României să transforme principiul nobil "școlile se închid ultimele" al premianților din occident, în pretext josnic al repetenților "cârciumile se închid ultimele"? 

Cu puțină răbdare o să îți arăt în acest articol mai amplu. 

========= 

Introducere 

========= 

Seria de cărți și filme "The Chronicles of Narnia" debutează într-o perioada în care Ministerul Sănătății din Anglia a pus în aplicare o schemă de evacuare a copiilor din zona de sud (mai ales Londra) către zona de nord, pentru a pune la adăpost acești copii de bombardierele germane. 

În cadrul operației Jinmo (care a început la 1 septembrie 1939) 827,000 copii școlari au fost separați de părinții lor și dislocati pentru a fi feriți de riscul bombardamentelor pe care autoritățile britanice le anticipau în 1939. 

Un stat normal își protejează copiii. (524,000 de mame și copiii lor sub 5 ani au fost puși la adăpost, plus 13,000 de femei gravide). 

Un stat normal îi protejează pe cei vulnerabili. (70,000 de persoane cu dizablitati au fost transferați). 

Un stat care se gândește la viitor consideră învățătorii și profesorii personal esențial (103,000 profesori și ajutoare au fost puși la adăpost) 

Ce putem învață de la Regatul Unit? Că principiile nu se schimbă după mofturile politicienilor și rămân neschimbate sute de ani. Astfel atât în 1939 cât și în 2021, Marea Britanie a demonstrat de ce este o mare națiune. 

Dacă extrapolăm atititudinea nostra din războiul cu pandemia de COVID-19 ne putem imagina cu ușurință cum am fi reacționat în 1939 la măsurile luate de România în 2021? 

"Să lăsăm școlile deschise, foarte rar cade câte o bombă pe școală", "Copiii suferă în general doar răni ușoare în urmă exploziilor și nu trebuie feriți" și "școală e mai importantă decât viață și trebuie făcută cu orice preț". 

Dinspre negaționiști am fi auzit "Germanii nu există", "Bombardierele nu există", "Bombele nu există dar omoară mai puțini oameni decât gripă", "nu ne permitem radare deci le vom închide", "Mor oameni și cu cască de protecție deci nu are rost să le punem botnițe în cap" și "cei uciși de bombe oricum mureau". 

De la politicienii am fi auzit "Războiul a trecut!", "Nimeni nu putea prevedea invazia germanilor","nu ne permitem să reconveritm economia pentru a lupta un război deci mai bine să ne predăm germanilor" și la final "Vezi că războiul a trecut și fără să facem nimic". 

Ce putem învață de la Republica România? Că o țară fără principii se pleacă după cum suflă vântul intereselor de partid. Astfel România eșuează la fiecare examen istoric și demonstrat de ce am ajuns o națiune nevolnică în care vrem că țară să facă totul pentru noi dar noi nimic pentru țară. 

====== 

Discuție 

====== 

Zilele astea nenumărați politicieni și oficiali se mândresc că au luat decizia istorică să ne trimită copiii la școlă indiferent de riscul pentru sănătatea lor și a familiilor lor. PSD chiar se mândrește că e ințiativă lor și e asumată la nivel de partid. Prea puțini se mai ridică în apărarea copiilor și a părinților care nu au de ales și sunt obligați să își trimită copii la școala ca să se infecteze în turmă mai repede.  

Se parte că tuturor politicienilor le pasă mai mult de sănătatea copiilor noștri decât ne pasă nouă, părinților cei răi care nu vrem să ne vaccinăm și nu vrem să îi educăm și nu vrem să îi testăm și nu vrem în general binele lor. Doar partidele vor binele lor. 

Toți se dau adulți responsabili care se gândesc doar la binele copiilor aflați în grijă unor părinți și bunici iresponsabil: 

"Este responsabilitatea noastră a adulților să facem efortul să le asigurăm educația în format fizic." 

"Și alte țări trimit copiii la școală indiferent de incidență" 

"Școlile sunt mai sigure decât cluburile în care își pierd elevii nopțile" 

"Părinții îi lasă la mall dar nu la școală" 

"În țările civilizate școlile se deschid primele și se închid ultimele" 

Dar dacă le pasă de educația copiilor noștri atunci: 

- Școală online era o plăcere nu o pedeapsa, digitalizarea o realitate nu un slogan și România era deja pe drumul de a deveni mai educată nu mai ignorantă. 

- Făceam tot ce e omenește și social posibil să nu ajungem la incidența de la care școlile trebuiau închise, înainte de a ajunge la incidența care reprezintă riscul maxim admisibil pentru copii noștri. 

- Cârciumile și orice alt loc în care elevii ar putea să se infecteze în afară orelor ar fi închise (aici e o altă discuție de ce minorii au acces la localuri în care au acces la alcool sau jocuri de noroc) 

- Școlile ar fi mai sigure decât orice alt spațiu public sau privat 

În realitatea școlile sunt ținute deschise pentru că dacă ar fi închise ar trebui să închidă și cârciumile și pacanelele.  

----------------------------------------------------- 

În țările civilizate școlile "se deschid primele și se închid ultimele" este un principiu nu un pretext. Ei închid progresiv totul pentru a ține deschise școlile. Noi ținem deschise școlile pentru a avea un pretext să nu mai închidem nimic. 

Cum adică ținem deschise școlile pentru a avea un pretext să nu mai închidem nimic? 

Iată logică celor care au gândit acest plan diabolic de decupla școlile de incidența pentru a curge nestingerite vinul, berea și infectarile. 

1. Dacă școlile se închid ultimele, înseamnă că atunci când se închid școlile totul ar trebui să fie închis. 

prin urmare: 

2. Dacă școlile nu se mai închid indiferent de situația epidemiologică, înseamnă că școlile rămân permanent deschise [sau se închid pe alte criterii decât incidența]  

prin urmare: 

3. Dacă școlile rămân permanent deschise, totul poate rămâne permanent deschis, tocmai pentru că nu am închis încă școlile. 

E o logică circulară în favoarea banilor cu prețul viețîi pe care o vedem pretutindeni în jurul nostru. 

======= 

Concluzie 

======= 

Ca să nu existe nici o confuzie: 

1. Școlile nu vor primi teste de salivă și nici nu vor fi încurajate să testeze. Discutăm din februarie despre necesitatea testelor rapide non-invazive în școli, refuzul a fost mereu categoric. Prin urmare testarea va fi "recomandată" nu obligatorie și nici guvernul nu are vreo obligație să furnizeze testele pe care le pretinde. 

2. Directorii de școală nu pot închide școlile fără o formă internă de incidența (număr de cazuri per elevi sau per clase) și criterii obiective. Chiar dacă ar constată acest lucru, ei nu își pot asumă răspunderea să închidă scola pe motive sanitare fără o confirmare de la DSP->INSP->Partid. 

Scopul ordinului este să decupleze incidența de închiderea școlilor, pentru că să poată decupla apoi totul de incidență.  

Dacă poți păcăli părinții să își sacrifice copiii de dragul cârciumilor și partidului, atunci poți scapă și cu genocid în țara asta. Rolul nostru este să le aducem aminte că până și Iliescu a fost adus în față instanței și genocidul nu se prescrie. 

Negaționiști care protestau ieri în piață nu înțeleg că guvernul este cel mai bun prieten al lor. Guvernul vrea ce vor și ei, să nu închidă nimic și să nege că pandemia există la 10,000 de cazuri pe zi cum au făcut-o și la 100 de cazuri pe zi. Dacă îl dau jos pe Citu riscă să vină un premier care să ia pandemia în serios și să declare carantină națională că să salveze măcar o parte din cele peste 10,000 de vieți cu care vom plăti marea relaxare. 

Notă: Ciclul primar (clasele 1-4) rămânea deschis indiferent de incidența și în scenariile din valul 3, dar rămânea cu adevărat ultimul deschis după 3 la mie. Acum aceste măsuri nu mai există și după 6 la mine noi organizăm festivaluri și nunți cu 200 de persoane!”.

Sursa foto: Federatia Sanitas din Romania

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.