China comunistă mai face un pas către marginea prăpastiei – se prăbușește încă o companie imobiliară gigant. Urmează o criză imensă în China?


  • ACP
  • Oct 5, 2021 10:58
  • 2379
China comunistă mai face un pas către marginea prăpastiei – se prăbușește încă o companie imobiliară gigant. Urmează o criză imensă în China?

Sectorul imobiliar din China se confruntă de ceva vreme cu o criză imensă, însă acest fapt a devenit vizibil pentru toată lumea abia în toamna asta, odată cu prăbușirea gigantului China Evergrande Group, al doilea mare dezvoltator imobiliar din China. 

Imediat după ce tranzacționarea acțiunilor Evergrande și Evergrande Property Services Group a fost suspendată, încă un mare dezvoltator din China, Fantasia Holdings Group, a anunțat că are probleme foarte mari cu plata datoriilor

Astfel, Fantasia Holdings Group nu a reușit să plătească, luni, o datorie de 205,7 milioane de dolari, devenind cel mai nou dezvoltator chinez care a căzut într-o criză majoră a datoriilor. 

Separat de această datorie, compania de administrare a proprietăților Country Garden Services a declarat că o unitate de la Fantasia Holding nu a reușit să ramburseze un alt împrumut de 108,55 milioane de dolari, care era scadent tot luni. 

Fitch Ratings, una din cele mai mari agenții rating, a redus categoric, tot luni, clasa creditului pentru Fantasia Holdings Group, fapt repetat și de Moody’s Investors Service, care a redus, de asemenea, ratingul companiei. 

De notat că S&P Global își redusese deja ratingul pe termen lung pentru Fantasia Holdings, la 29 septembrie, din cauza „riscului ridicat” și a faptului că nu poate implementa un plan concret de rambursare a datoriilor în următoarele săptămâni. 

Curemurul din sectorul imobiliar chinez arată clar acum cât de vulnerabilă este în realitate economia cea mai lăudată a lumii, economie care ar putea avea de făcut față curând unei crize imense, dacă Beijingul nu găsește cele mai bune soluții și resurse suficiente să atenueze efectele prăbușirii giganților din sectorul imobiliar – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.