"Cine e cinicul politic în acest caz?". Iohannis, acuzat de tergiversarea rezolvării crizei. Oana Murariu: „Soluția” căutată de președinte este de a-l păstra pe Cîțu


"Cine e cinicul politic în acest caz?". Iohannis, acuzat de tergiversarea rezolvării crizei. Oana Murariu: „Soluția” căutată de președinte este de a-l păstra pe Cîțu

Deputata USR Oana Murariu a atras atenția după căderea Guvernului Cîțu că la PNL se află în primul rând cheia rezolvării crizei guvernamentale și abia apoi la președintele Klaus Iohannis. În ceea ce privește poziția exprimată de Iohannis, prin care a dat vina mai ales pe USR pentru actuala criză politică, Murariu a reliefat că acesta "pare că a lipsit din țară". De asemenea, deputata USR a precizat că președintele Klaus Iohannis, prin anunțul conform căruia va convoca abia săptămâna viitoare partidele parlamentare la consultări, nu urmărește nimic altceva decât să găsească soluția pentru a-l păstra pe Florin Cîțu la Palatul Victoria, ceea ce reprezintă o formă de cinism politic. 

CITIȚI ȘI: "Politicieni cinici!". Iohannis nu se grăbește să convoace consultări pentru a pune capăt crizei politice și lansează săgeți către USR

"Florin Cîțu a intrat în istorie, pe o listă neagră a istoriei alături de alte personaje politice precum Dragnea. În mai puțin de un an, Cîțu a reușit să producă daune ce, cu greu, vor fi remediate în perioada următoare.  

Președintele Iohannis tocmai a declarat că, în România de azi, cuvântul cheie este „criză” Așa este, dar președintele pare că a lipsit din țară sau urmărește situația pe sărite, ca să nu spun după cum îi convine.

Numele crizei în România este Cîțu.

Cîțu a declanșat criza politică prin demiterea unui ministru USR PLUS în ciuda protocolului de guvernare.

Cîțu este cel care a ținut să coordoneze campania de vaccinare și, să ne ducem și mai în timp, l-a demis pe Vlad Voiculescu, în plină pandemie. Rezultatul? Dezastrul sanitar de azi.

Cîțu nu a venit cu nicio propunere concretă pentru problemele din energie, după ce Parlamentul s-a mobilizat și a votat legea consumatorului vulnerabil.

Cîțu este cel care a înlocuit toți specialiștii din funcțiile publice și și-a numit apropiații, strict pe interese politice.

Cîțu…

Am putea continua lista, dar acum România are nevoie de soluții rapide, cum spunea și președintele, dar soluțiile trebuie să vină mâine, nu săptămână viitoare când Iohannis a anunțat că va chema partidele la consultare. Acest lucru nu reprezintă decât o tergiversare, un răgaz pentru celebrele negocieri pe sub masă. Pe scurt și direct, „soluția” căutată este de a-l păstra pe Cîțu. Nu pot să nu mă întreb cine este cinicul politic în acest caz.

În ciuda eforturilor lui Florin Cîțu de a distruge încrederea românilor într-o coaliție de dreapta, USR PLUS își păstrează convingerea că o guvernare de dreapta reprezintă soluția politică pentru viitorul României.  

Numai o coaliție de dreapta va duce la capăt reformele din justiție (nu, nu am uitat de proiectul pentru desființarea SIIJ), din sănătate sau din educație.

Se spune că mingea este la președintele Iohannis, în opinia mea însă este la PNL. De ei depinde dacă România își va continua calea de dreapta în Europa sau stânga va prelua, într-un fel sau altul, din nou puterea", a scris Oana Murariu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.