După fuga lui Dodon și arestarea lui Stoianoglo, lideri importanți ai PSRM riscă ARESTAREA: Furculiță, Bolea, Odnostalco și Burduja sunt așteptați la Procuratura Anticorupție și la ANI


După fuga lui Dodon și arestarea lui Stoianoglo, lideri importanți ai PSRM riscă ARESTAREA: Furculiță, Bolea, Odnostalco și Burduja sunt așteptați la Procuratura Anticorupție și la ANI

Cu Igor Dodon fugit la Moscova și cu Alexandr Stoianoglo reținut și anchetat, viitorul procuror general al R.Moldova nu va avea foarte multe de investigat, întrucât toate probele au fost deja prezentate public, ceea ce a lipsit până acum fiind profesionalismul, echidistanța și intenția de a face justiția să meargă, în condițiile în care Stoianoglo a fost și este omul Rusiei, explică fostul deputat și ambasador Iurie Reniță, pe Facebook. 

De asemenea, Reniță îi invită pe principalii complici PSRM-iști ai lui Dodon să meargă din nou la Procuratura Anticorupție și la ANI, de data asta însă fără a mai avea spatele asigurat de Stoianoglo și Dodon. 

Vă prezentăm clarificările și acuzațiile lui Iurie Reniță, cel care a făcut publice multe dintre dovezile privind spălările de bani rusești din Bahamas, pentru a fi mai apoi pompați în campania electorală a lui Dodon: 

”Cu Dodon fugit în mod josnic la Moscova, cu Stoianoglo reținut și anchetat, cu investigația de excepție, realizată de portalul Anticorupție.md, Bahamasul ruso-moldovenesc revine, în sfârșit, la Chișinău. 

Noul procuror general nu va avea prea multe de investigat, deoarece toate probele au fost deja prezentate. Mai lipsea echidistanța, responsabilitatea și verticalitatea profesională a procurorului general. Sper că de acum încolo aceste calități nu vor mai lipsi. 

Le sugerez celor 29 fruntași socialiști, îndrăgostiți de statul Bahamas (de la Moscova), în frunte cu redutabilii deputați PSRM-iști Cornel Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja, să meargă din nou la ANI și la procuratura anticorupție, doar că fără implicarea directă a lui Dodon și Stoianoglo. Procurorul Victor Furtună de la PA va fi bucuros să vă primească în audiență. 

Totodată, sper mult că ceea ce am inițiat împreună cu deputatul Lilian Carp și ex-deputatul Octavian Țîcu va avea, neapărat, un happy pentru toți admiratorii statului Bahamas. Tot, neapărat, va veni și rândul Kuliok-ului, dar, neapărat, cu un nou procuror general. 

P.S. În realitate Operațiunea Bahamas este o făcătură clasică ruso-moldovenească de spălare a banilor în scopuri electorale, fapt demonstrat cu probe incontestabile și de ultima investigație a portalului Anticorupție.md, pe care o recomand insistent să o citiți integral, inclusiv cei de la procuratura generală si procuratura anticorupție”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.