CTP, critici virulente la adresa nevaccinaților: „Procentul uriaș de nevaccinați este pe măsura primitivismului actualului popor român” / „Zeci de mii de oameni nevaccinați au murit și mor în chinuri. A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului”


CTP, critici virulente la adresa nevaccinaților: „Procentul uriaș de nevaccinați este pe măsura primitivismului actualului popor român” /  „Zeci de mii de oameni nevaccinați au murit și mor în chinuri. A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului”

România se află la coada clasamentului țărilor vaccinate din Uniunea Europeană și în topul mondial al deceselor și noilor cazuri de COVID-19, în ciuda faptului că autoritățile au achiziționat chiar mai multe doze de vaccin decât era necesar. Gazetarul Cristian Tudor Popescu, ale cărui poziționări pro-vaccinare și pro-știință sunt deja cunoscute, publică pe patforma republica.ro un text aspru la adresa situației din România, unde refuzul unei părți importante a populației de a se vaccina a determinat prezenta criza sanitară care ar putea antrena chiar colapsul sistemului sanitar. 

Cristian Tudor Popescu: „Oricât de greu de înghițit ar fi această constatare, rațiunea mă obligă s-o enunț: procentul uriaș de nevaccinați este pe măsura primitivismului actualului popor român. A ignoranței și iraționalității de care sunt stăpâniți aproape trei sferturi dintre noi, mulți cadre medicale și didactice. 

„Guvernul n-a făcut ce trebuie ca românii să se vaccineze” nu e decât o frază bombastică în caftul politic. Ce dracu să facă? Să le dea mici, bere, fasole cu ciolan, mai multe tombole și loterii? Să-i scarpine pe burtă? Atât guvernul Orban cât și guvernul Cîțu au comis tâmpenii cât cuprinde. Dar nu asta. 

S-au adus vaccinuri suficiente pentru de câteva ori populația României. Toți specialiștii de vârf în boli infecțioase și medicină de urgență au explicat la televizor, de am ajuns eu doctor ascultându-i, de ce e vital vaccinul anticovid. Zeci de mii de oameni nevaccinați au murit și mor în chinuri, în fiecare zi. A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului. (...)

Când scriu aceste rânduri, ministrul interimar al Educației anunță ceva și mai sumbru: în urma unei testări prin chestionare a intenției de vaccinare în rândul elevilor, 7,5% au răspuns DA, 15% sunt indeciși, iar 77,5%, adică 224.000 de elevi, NU. Răspuns – NU. Estimp, numărul de infectați, de internați ATI, de morți bat toate recordurile. Estimp, elevii se contaminează cu miile, 4.500 în ultima săptămână, mor copii și adolescenți.

Chestionarele au fost completate de părinți. Ei au hotărât, deși există elevi mai informați și mai conștienți decât genitorii lor, care ar fi vrut să se vaccineze. Acești adulți le injectează în cap copiilor un virus mai periculos decât corona, de care nu vor scăpa toată viața.

Estimp, primarul Iașiului anunță că năvala pelerinilor la moaștele Sf. Parascheva va fi primită cu brațele deschise, fără certificat verde, fără carantină de noapte. „Ca să nu fim ipocriți”, zice liberalul pesedist Chirica. Estimp, formațiunea tumorală AUR crește".

Textul gazetarului poate fi citit integral AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.