Ironie devastatoare. Corupții și incompetenții noștri nu demisionează niciodată ca „iresponsabilii” din Occident. Jurnalist: „Mă felicit că am rămas aici, în România mea, unde liderii nu mă lasă la greu, nu mă abandonează, refuzând să demisioneze și să arunce țara în debandadă”


Ironie devastatoare. Corupții și incompetenții noștri nu demisionează niciodată ca „iresponsabilii” din Occident. Jurnalist: „Mă felicit că am rămas aici, în România mea, unde liderii nu mă lasă la greu, nu mă abandonează, refuzând să demisioneze și să arunce țara în debandadă”

În contextul răsunătoarei demisii a cancelarului austriac Sebastian Kurz, suspectat de implicare într-o afacere de corupţie, și al agățării disperate de scaun a premierului român Florin Cîțu, demis prin moțiune de Parlament, jurnalistul Alex Livadaru scrie, pe pagina sa publică de Facebook, un comentariu de o ironie devastatoare în care arată cum a fost adesea necesar ca liderilor politici ai României să li se descleșteze aproape cu forța degetele de pe butoanele puterii. Printre aceștia, fostul prim ministru OUG 13 Sorin Grindeanu care astăzi nu are nicio reținere în a-i da lecții de demnitate lui Forin Cîțu, aflat într-o postură oarecum similară celei în care s-a aflat premierul PSD în 2017 când, după ce a pierdut susținerea partidului, s-a încuiat  în Palatul Victoria cu Victor Ponta, un alt fost premier PSD suspectat de fapte de corupție și discurs mincinos în formă continuată, care a demisionat, în 2015, abia după ce zeci de mii de oameni au ieșit să protesteze în stradă.

Context. Cancelarul austriac conservator Sebastian Kurz a anunţat, sâmbătă, că demisionează, fiind vizat de o anchetă sub acuzaţia de corupţie. El a anunţat într-o declaraţie că îl propune ca succesor al său pe ministrul de Externe Alexander Schallenberg, un diplomat de carieră. Kurz neagă că ar fi comis vreo ilegalitate şi a spus că doreşte să continue guvernarea cu partenerul de coaliţie, Verzii. Dar partidul de stânga a afirmat că investigaţia la care este supus Kurz este incompatibilă cu postul de cancelar şi a cerut partidului acestuia să numească un succesor ”dincolo de orice reproş”. 

Verzii au început vineri discuţii cu trei partide de opoziţie, care au cerut demisia lui Kurz, intenţionând să depună una sau mai multe moţiuni de cenzură împotriva acestuia, într-o sesiune specială a Parlamentului care va avea loc marţi. Pentru ca moţiunea să treacă, Verzii trebuie să o susţină. „În aceste condiţii voi crea condiţiile pentru a pune capăt blocajului, pentru a preveni haosul şi a asigura stabilitatea”, a afirmat Kurz într-o declaraţie.  

Alex Livadaru:

„Ce noroc pe mine că nu trăiesc în Austria!  

Acolo, cancelarul Kurz și-a anunțat demisia din cauza unor suspiciuni de corupție/ ilegalități (ar fi plătit niște sondaje favorabile și ar fi plătit niște entități de presă să le publice).  

Ce prostie, lipsă de maturitate, ce gest de adolescent care-și ia jucăriile și pleacă de la guvernare doar pentru niște acuze nefondate, neprobate, care nu au ajuns să fie dovedite de Justiție! 

Un iresponsabil acest Kurz, care-și lasă țara și poporul la greu, în plină criză a facturilor la energie, în mijlocul valului de COVID-19 (ce amenință dinspre Răsărit, Vestul continentului, așa cum o fac și hoardele de refugiați).  

În mijlocul perioadei când se decid măsuri de creștere a dobânzilor ca să se tempereze inflația, la început de PNRR, acest individ pleacă și lasă austriecii fără busolă! 

Ce bucurie și satisfacție interioară am! Trăiesc într-o țară de oameni responsabili, unde premierul nu-și lasă poporul la greu, nu abandonează, chiar dacă a fost demis cu un vot covârșitor de Parlamentul României.  

Sunt mândru că el, alături de domnii R. Bogdan, R. Sigartău, L.Bode și toți membrii de bază ai PNL, dimpreună cu președintele responsabil K.Iohannis nu ne lasă pradă deznădejdii, fără șefi, fără lideri!  

Asta chiar dacă oamenii sunt supărați și jenați din cauza acuzațiilor Opoziției legate de PNDL 3 (Anghel Saligny) și de banii dați de premier din fondul de rezervă primarilor liberali.  

Mă felicit pe mine însumi că am rămas aici, în România mea, unde liderii nu mă lasă la greu, nu mă abandonează, sunt responsabili, refuză să demisioneze și să arunce țara în debandadă.  

La drept vorbind, această calitate nu este prezentă numai la actualul premier Cîțu, ci a fost extrem de prezentă și vizibilă la foarte mulți, de la Nicolae Ceaușescu încoace.  

Să ni-i amintim pe cei recenți, întru slava lor, dar și întru lauda curajului de a rămâne în funcții, îndiferent de consecințe: 

Sorin Grindeanu (baricadat în clădirea guvernului cu V.Ponta- da, e cel care a dat OUG 13 și azi oferă gratuit lecții de morală, etică, politică, civism de la tribuna Parlamentului); 

Mihai Tudose (în război total cu partidul, cu șeful Dragnea, cu ministrul Carmen Dan de la Interne. Da, e domnul acela care ne dezvăluia că nu are card. Cât de respectat m-am simțit când i-a dat o țeapă magistrală, cu strigături, premierului Japoniei, care a venit în România și a fost lăsat să se plimbe prin Muzeul Satului, căci cu Mihai Tudose nu s-a văzut. O, ce vremuri!); 

Liviu Dragnea (scos de la butoanele partidului, Parlamentului numai după ce l-au săltat de acasă. Moare și azi de gât cu toată lumea, nu ne abandonează el așa de ușor forțelor externe care ne cumpără la bucățică); 

Viorica Dăncilă, această doamnă a politicii românești, care nu s-a lăsat intimidată, presată, ci a rămas la Guvern și la PSD până când a fost scoasă aproape cu forța- așa da, om de stat! A fost rugată, i s-a cerut să plece, a fost presată... Dar nu, a arătat că e responsabilă și a rămas până au votat nemernicii iresponsabili moțiune. Ce caracter, ce lecții din care cancelarul Kurz nu a înțeles nimic. 

Cu alte cuvinte, mulțumim domnului Cîțu că nu ne lasă la greu, că dă dovadă de bărbăție, responsabilitate, lidărșip și viziune. Căci haos ar scrie pe fruntea noastră dacă ar pleca el, sau dacă ar fi lăsat să plece de președinte! 

Să nu-l uităm pe prea-responsabilul Ludovic Orban, care moare de gât cu toți, rupe partidul, suspendă președintele, se luptă cu servicii, cu oculta, cu trădătorii, numai să nu cumva să lase țara și liberalii pe mâinile progresiștilor, rău-credincioșilor, celor care ne vând tradițiile de popor get-dac.  

Cât sacrificiu de sine! De aia suntem noi unde suntem și săracii ăia din Vest vai de capul lor.  

Că noi avem politicieni responsabili, ei nu”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.