Gazul rusesc, parte a RĂZBOIULUI HIBRID purtat de Moscova împotriva R.Moldova. Măciuca Kremlinului. Acuzațiile lui Iurie Reniță


Gazul rusesc, parte a RĂZBOIULUI HIBRID purtat de Moscova împotriva R.Moldova. Măciuca Kremlinului. Acuzațiile lui Iurie Reniță

Chestiunea gazului rusesc – parte a războiului hibrid pe care Moscova îl poartă împotriva R.Moldova – arată modul în care un stat poate fi ținut sub cizmă prin metode ”pașnice” și instituții corupte, atrage atenția fostul deputat și ambasador Iurie Reniță, pe Facebook. 

Gazul rusesc este o importantă bâtă geopolitică, amintește diplomatul: 

”Dacă cineva mai are dubii vis-a-vis de amploarea războiului hibrid pe care Federația Rusă îl poartă împotriva Republicii Moldova, ‹chestiunea gazului rusesc› ne demonstrează, cu prisosință, cât de lesne poate fi îngenunchiat, prin metode ‹pașnice›, un stat cu instituții corupte și nefuncționale. 

Gazul rusesc are o capacitate și o cifra octanică nemaiîntâlnite nicăieri în lume: toată lumea trebuie să iubească Rusia. Bâta rusească a gazului este cea mai ‹umană› bâtă din lume!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.