Peste 40 de deputați liberali nu au venit la întâlnirea cu Florin Cîțu de la Vila Lac. Ce le-a spus liderul PNL parlamentarilor liberali despre premierul desemnat Dacian Cioloș


Peste 40 de deputați liberali nu au venit la întâlnirea cu Florin Cîțu de la Vila Lac. Ce le-a spus liderul PNL parlamentarilor liberali despre premierul desemnat Dacian Cioloș

Din cei 93 de deputați liberali mai puțin de 50 ar fi participat, marți, la întâlnirea cu premierul interimar Florin Cîțu, scrie publicația G4Media, citând surse liberale. Președintele PNL i-a convocat pe deputați la o întâlnire, la Vila Lac, pentru a discuta cu ei desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis. 

Cu o zi înainte, luni, Cițu avusese o întâlnire și cu senatorii liberali cărora le-ar fi transmis că în niciun caz nu va fi de acord cu votarea Guvernului Cioloş, potrivit unor surse participante citate de adevarul.ro. La întâlnirea cu deputații, tonul premierului interimar a fost mult mai ponderat. Potrivit informaţiilor „Adevărul”, Cîţu le-a zis că vrea să audă ce are de spus Dacian Cioloş, însă cel mai probabil liberalii nu vor vota noul Guvern, după ce USR a dat jos Cabinetul condus de el. 

Tot marți, de la ora 20.00, conducerea PNL s-a reunit în Biroul Politic Național pentru a decide dacă va negocia sau nu cu Dacian Cioloș formarea unei majorități guvernamentale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.