Rareș Bogdan, apel către USR: "Să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîțu!"


Rareș Bogdan, apel către USR: "Să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîțu!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat miercuri, la Digi24, în urma discuțiilor purtate între liderul liberalilor Florin Cîțu și premierul desemnat Dacian Cioloș, că s-a făcut un pas înainte spre finalizarea crizei guvernamentale. Totodată, Rareș Bogdan a reliefat că, potrivit cercetărilor sociologice de care dispune, majoritatea cetățenilor își doresc refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. 

Rareș Bogdan: Florin Cîțu mi-a povestit întreaga discuție care a avut loc (cu Dacian Cioloș și Kelemen Hunor - n.red). Am vorbit aproximativ 12 minute la telefon. Mi-a povestit toate abordările. Discuția dintre Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Dacian Cioloș a fost una normală, a unor lideri politici responsabili cu privire la ce se întâmplă cu România. A fost o discuție care a depășit faza unor simple tatonări. S-a făcut un pas înainte spre rezolvarea acestei crize, iar dacă ne uităm pe cercetările sociologice vedem foarte clar că prima opțiune a românilor e pentru coaliția PNL-USR-UDMR. Românii ne spun să rezolvăm problema prețurilor și a paturilor de la ATI.  

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a lansat o serie de solicitări către cei din USR, dar și un apel ca aceștia să revină în coaliție și să accepte ca șeful PNL, Florin Cîțu, să își continue parcursul ca premier.

Rareș Bogdan: Ne dorim ca USR să dovedească responsabilitate, să dea răspunsuri doamna Mihăilă în spațiul public pentru întârzierea achiziției de medicamente vitale, Remdesivir, anticorpi monoclonali și Tocilizumab și de asemenea pentru întârzierea utilării de paturi ATI. După 1 an de zile Spitalul de Lețcani are probleme cu achiziția și ne bucurăm de un ajutor venit din Polonia pentru generatorul de oxigen. Totodată, m-aș bucura dacă consilierii generali USR conduși de domnul Vlad Voiculescu să înțeleagă că atunci când se cer bani pentru Spitalul de la Pipera trebuie să-i acorde. Și mai avem o condiție. PNL ocupă 27% din fotoliile din Parlamentul României, USR 15,5%. Potrivit protocolului la care dânșii fac referire, PNL e cel care dă premierul. Premierul trebuie să fie Florin Cîțu, conform votului a 1200 de oameni din Consiliul Național al PNL, 84 de membri din Biroul Permanent Național, respectiv 47 de persoane din Biroul Executiv, aceștia reprezentând 242 de mii de membri ai PNL și 2,6 milioane de votanți. Îi rog să se întoarcă la masă pe cei din USR, să vină cu înlocuirea miniștrilor și să continuăm guvernarea sub conducerea domnului Florin Cîțu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.