Un liberal răspunde tranșant insistențelor cu care echipa „câștigătoare” îl tot propune pe Cîțu premier: „Florin Cîțu este terminat politic. Cine insistă cu acest om fără credibilitate, pierde enorm”


Un liberal răspunde tranșant insistențelor cu care echipa „câștigătoare” îl tot propune pe Cîțu premier: „Florin Cîțu este terminat politic. Cine insistă cu acest om fără credibilitate, pierde enorm”

Insistența cu care PNL îl propune pe Florin Cîțu premier al unei noi alianțe guvernamentale cu USR și UDMR îi scoate din sărite și pe unii membri liberali care spun că este exclus ca asta să se întâmple nu doar din pricina faptului că ruperea guvernului de coaliție urmată de moțiunea care a dus la îndepărtarea executivului a fost provocată de actualul premier interimar, ci și din cauza faptului că acesta este „terminat politic”, fiind un politician care și-a pierdut credibilitatea.

CITEȘTE ȘI: Rareș Bogdan, apel către USR: "Să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîțu!"

O spune cu subiect și predicat economistul liberal Cristian Păun, ex-consilierul pe probleme economice al fostului președinte PNL Ludovic Orban și profesor în cadrul Academiei de Studii Economice din București:  

„Rareș Bogdan, faza pe implorări: “Îi rog să se întoarcă la masă, să numească miniştri şi să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîţu.” 

Nu se va întâmpla asta. Garantat! De ce? Pentru că Florin Cîțu este terminat politic. Îi lipsește un lucru vital pentru un lider mare, mai ales un lider al unei coaliții de partide ce presupune alinierea altor lideri în spatele lui - CREDIBILITATEA.  

A pierdut-o când a ascuns lucruri din trecutul lui. A pierdut-o când a promis una și a livrat alta. A pierdut-o când a dat vina pe alții pentru lucruri care au ținut de el. A pierdut-o prin toate acțiunile sale disperate, cu haita în spate lătrând și mușcând în carne vie. Nu mai poate garanta nimic, nu îl mai crede nimeni că, la primul semn al celor care l-au pus acolo, nu stă iar drepți și execută cu sânge rece partenerii de poker. Nu îl mai crede nimeni că este ceea ce spune că este sau că nu este. Nu îl mai crede nimeni că face ceea ce zice că face. Nu îl mai crede nimeni că el face ceea ce face, și nu e mâna moartă a ciracilor din jurul lui, ahtiați după bani și putere. Înfometați și fără orizonturi prea multe. Pot să curgă lacrimi de crocodil (sunt sigur că Rareș poate stoarce câteva la cerere oricând) căci nimeni nu le mai crede. Pot să jure pe roșu că nimeni nu îl mai crede. 

Politica mare se face cu respectarea angajamentelor și a cuvântului dat. Cu seriozitate și cu dialog, nu cu picioarele pe masă. Politica mare se face cu respect față de partenerul de drum. Fără de care, chiar daca nu e cât tine de puternic sau mare când dai de el în călătorie, nu poți ajunge la destinație. Nu îl poți fura noaptea și apoi să pretinzi că totul e ca la început. Nu îi cari pumni și apoi îi zâmbești fals.  

Florin Cîțu e terminat politic. Cine insistă cu acest om fără credibilitate, pierde enorm. Cine face zid în jurul lui, pierde enorm. Cine refuză să îl trimită în istorie, pierde enorm. Știu, e greu pentru camarila care și-a construit un viitor pe spinarea lui, mizând că e pur-sânge. A devenit o gloabă! De care trebuie să scapi cât mai repede, nu să defilezi cu ea pe la Moși. Mai ales în politica mare! 

Politica mare nu se face cu oameni mici!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.