VIDEO. Premierul demis a prins curaj după ce a lăsat țara de izbeliște. Vrea ca angajații nevaccinați din sistemul sanitar, public și privat, să se testeze pe banii lor. În Ilfov ar vrea să impună certificatul verde pentru „orice activitate economică”


VIDEO. Premierul demis a prins curaj după ce a lăsat țara de izbeliște. Vrea ca angajații nevaccinați din sistemul sanitar, public și privat, să se testeze pe banii lor. În Ilfov ar vrea să impună certificatul verde pentru „orice activitate economică”

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că împreună cu vicepremierul interimar Kelemen Hunor, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila şi ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a semnat şi va depune în Parlament un proiect de lege prin care angajaţii din Sănătate nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală, atât din sistemul public cât şi cel privat, se vor testa pe banii proprii, scrie news.ro.

„Pe scurt, angajaţii care nu sunt nevaccinaţi şi care nu au trecut prin boală, din sistemul de public şi privat, se vor testa pe banii proprii”, a spus premierul interimar, el precizând că propunerea a  venit din partea ministrului Lucian Bode. 

„Acest proiect a fost depus, dacă nu trece moţiunea de cenzură, săptămâna trecută, am fi avut acest proiect de lege aprobat în Guvern şi trimis spre adoptare Parlamentului, în procedură de urgenţă”, a mai declarat Cîţu.

Premierul demis a mai anunțat că ia în calcul impunerea certificatului verde la orice activitate economică din Ilfov, adăugând pe de altă parte că nu dorește carantinarea acestui județ. 

„Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru”, a mai precizat Cîțu.

Întrebat dacă și în magazine, respectiv în supermarketuri ar trebui folosit certificatul verde, Cîțu a răspuns afirmativ.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.