Învestirea Guvernului Cioloș. Șeful PNL Timiș, poziție tăioasă: "Ne putem îndrepta către anticipate"


Învestirea Guvernului Cioloș. Șeful PNL Timiș, poziție tăioasă: "Ne putem îndrepta către anticipate"

Președintele Consiliului Județean Timiș și lider al filialei locale a PNL, Alin Nica, a precizat joi, la Digi24, că e foarte puțin probabil ca partidul său să voteze în Parlament pentru învestirea Guvernului Cioloș. În acest sens, Nica a adăugat că PNL are opțiunea de a intra în opoziție sau chiar de a se îndrepta către alegerile parlamentare anticipate.  

Nica: E destul de puțin probabil (să votăm un Guvern Cioloș - n.red.), întrucât foștii noștri parteneri au schimbat Guvernul condus de președintele PNL și, în consecință, s-au orientat către o altă majoritate care a fost transparent constituită în Parlament în urma trecerii moțiunii de cenzură. PNL dă șansa, așa cum e normal și democratic, celorlalte forțe politice, PSD, USR și AUR, care au constituit o majoritate să vină cu o primă propunere. Am înțeles că această propunere e în persoana lui Dacian Cioloș. Așteptăm să se confirme prin vot în Parlament prin susținerea celorlalte 2 formațiuni politice. PNL poate să meargă în opoziție foarte bine, ne putem îndrepta către alegeri anticipate dacă asta e dorința lor. Au schimbat un Guvern legitim neavând o soluție în spate, căci asta s-a întâmplat practic.

De asemenea, Nica a explicat pe scurt de ce se opune variantei unui Guvern monocolor USR. 

Nica: E imposibil să guvernezi o țară ca România cu 15% în Parlament. Ar fi precum situația de astăzi, chiar una mai slabă, decât Guvernul acesta interimar care se bazează măcar pe cea mai mare susținere din Parlament, căci PNL, UDMR și minoritățile au mult peste PSD și mult peste USR-AUR. Așadar, trebuie să devină o variantă mult mai stabilă. Eu nu sunt pentru un Guvern minoritar. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.