VIDEO. Derapaj incalificabil. Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere public partidului său să finanțeze Antena 3 și RTV pentru a beneficia de o „presă bună” / „Nu plătiți la Antena3, la RTV, la Digi și în altă parte, n-aveți parte de presă bună! PSD-ul plătește, PNL-ul plătește, USR-ul nu plătește. Pentru că useriștii vor să fie îngeri”


VIDEO. Derapaj incalificabil. Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere public partidului său să finanțeze Antena 3 și RTV pentru a beneficia de o „presă bună” / „Nu plătiți la Antena3, la RTV, la Digi și în altă parte, n-aveți parte de presă bună! PSD-ul plătește, PNL-ul plătește, USR-ul nu plătește. Pentru că useriștii vor să fie îngeri”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a avut un recital terifiant, într-un live transmis pe Facebook de jurnalistul Sabin Gherman, afirmând că partidul din care face parte, autodeclarat „altfel” decât restul clasei politice, motiv pentru care are un bazin electoral pretențios și cu standarde morale ridicate, ar trebui să renunțe la aerele de virgină a politicii și să bage mâna adânc în buzunar pentru a avea o „presă bună”.  

Printre „instituțiile” de presă către care ar trebui să se îndrepte fondurile USR, Ungureanu a nominalizat cele două posturi de televiziune toxice, asociate mafiei politico-securiste din România, Antena 3 și RTV, canale deținute de patroni cu grave probleme penale și de imagine. USR ar trebui însă să plătească și la Digi24, cum face PNL, mai susține politicianul, precizând că spune toate astea chiar cu riscul de a fi dat afară din partid. Politicianul dă însă dovadă de o fractură de logică în toată pledoaria sa delirantă afirmând că și dacă plătești, există riscul să fii desființat în direct la Antena 3, cum au pățit peneliștii Florin Roman și Pavel Popescu: „am fost lângă Roman (Florin Roman, n.red) la Sinteza Zilei, bă, l-au omorât ăia. Deci anteniștii pe spațiu plătit l-au făcut praf. L-am văzut pe Pavel Popescu, l-au făcut muci, mi-era milă de el. Îmi venea să-l scot eu din penibil”. 

Ungureanu mai susține că în România nu ar mai funcționa o presă care să prezinte obiectiv și fără interese financiare faptele aleșilor, ci doar instituții media care trebui „stimulate” financiar de politicieni, deformând astfel realitatea și creând publicului impresia că nu există presă independentă sau că aceasta este irelevantă, sub demnitatea și expunerea pe care ar merita-o un ales al neamului.  

Nu este însă pentru prima oară când deputatul aflat la al doilea mandat – autor al unor artificii interne în USR după ce votul colegilor de la Cluj l-a lăsat în afara locurilor cu șanse de a prinde un loc în Parlament și a fost nevoit să-și „mute” candidatura în județul Buzău pentru a mai prinde un alt mandat de parlamentar - manifestă o apropiere evidentă de Antena 3 și Mihai Gâdea. Podul a relatat despre asta AICI.

Redăm mai jos câteva pasaje importante din declarațiile uluitoare ale deputatului, cu mențiunea că live-ul lui Sabin Gherman poate fi vizionat integral la finalul acestui text: 

- „De ce merg la marile televiziuni care au foarte foarte mult rating? Pentru că trebuie să vorbim cu toată lumea. Și cu bunicii noștri, și cu părinții noștri, toată lumea trebuie să ne vadă pentru că dacă ne uităm la USR noi am fost aleși dintr-un vad foarte mic, noi reprezentăm din totalul voturilor undeva la 5%. Ca să ajungem cu mesajul la cât mai multă lume trebuie să fim întotdeauna prezenți și relevanți pe orice post. Chiar dacă uneori suntem în minoritate, chiar dacă tema este direcționată într-un anumit fel, noi trebuie să existăm...la RTV e și mai greu decât la Antena3 pentru că înainte de a intra în direct auzi „rezistacii”, „useriștii”, ”sorosiștii”. Te fac praf. Eu merg cu mesajul pe sănătate. În marea aia de propagandă anti-USR, eu trebuie să strecor niște mesaje salvatoare. Pentru că suntem într-o situație epidemiologică groaznică strig peste tot: vaccinați-vă!, vaccinați-vă!. Pentru că se moare mult prea ușor. Și ca să faci acest lucru, trebuie să vorbești cu toată lumea. Sigur că useriștii spun te compromiți, compromiți partidul. (…) Pe noi ne plătesc și cei care se uită la Antena3 și e de datoria mea să mă vadă acolo pentru că chiar dacă nu m-au votat, îmi plătesc leafa. Și uite o spun fair chiar dacă nu o să mă mai invite cei de la Antena3. A3 e mai puțin pesedistă decât e Digi24 penelistă...păi și nu mai mergem nici la Digi? Deci unde să meargă un userist? (…) ” 

-  „Asta e una din marile greșeli pe care le fac cei din USR și mai ales cei din prima linie: că nu merg la Antena3. Du-te și bate-te cu ei, du-te cu argumente, nu lăsa narativul mincinos despre tine să se dezvolte. Degeaba Vlad Voiculescu, după ce o noapte este tocat...- ăia îl sună, că îl obligă CNA-ul pe Gâdea să-I dea punctul de vedere, Voiculescu nu spune nimic, că e mizerie, că e latrină - și a doua zi scrie pe Facebook. Păi, du-te, bă frate, Voiculescule, și bate-te cu Ciuvică, cu Gâdea, cu argumente, spune ce ai făcut tu, arată hârtia aia că ai trimis la Cîțu, la Finanțe și n-ai primit bani. Dacă e adevărat. Dacă nu, du-te în fața oamenilor și spune că atât ai putut să faci, că nu te-a dus mintea sau n-ai avut susținerea...”. (vedeți fragmentul video de la minutul 18 aproximativ) 

 -  „La această oră, președintele țării joacă România la ruletă, Adică spune hai să-l punem pe Cioloș la bășcălie, ne batem un pic joc de el, face un guvern la mișto, ăia se laudă că-s responsabili, vorbesc în bula lor, useriștii ies fericiți, își conservă procentele, după care mai băgam un fraier că așa, că nu vrea anticipate nimeni și îl belim pe Cîțu. În cele din urmă spune, vezi, Cîțu am încercat să te ținem și vine Bode prim ministru. Apropo, asta-i știrea, el va fi prim ministru. (..) Toată lumea știe că nu trece Cioloș, că al doilea o să fie Cîțu sau Vâlceanu sau dracu și toată știe că până la urmă o să fie Bode”. (vedeți fragmentul video de la minutul 35:50 aproximativ) 

 - „Uite spun asta și să mă dea afară useriștii și să terminăm cu asta că și așa o grămadă asta vor. Băi fraților, băi useriștilor, nu ați înțeles? Nu plătiți la Antena3, la RTV, la Digi și în altă parte, n-aveți parte de presă bună. PSD-ul plătește, PNL-ul plătește, USR-ul nu plătește. Pentru că useriștii vor să fie și îngeri, și demoni, și vor să fie și cu bula, da să fie și în afara bulei. Nu poți fi așa. Presa este privată. Este o afacere. Plătești un spațiu. Ia spune-le tu la useriști că noi ar trebui să plătim un spațiu la Antena 3 să ne auzim măcar în liniște. Bă, dă-ne un spațiu și nouă, în rest să sară Ciuvică, să și facă ei rețeta...adică noi vrem o presă din asta de pension în care cineva să spună „Da, domnule Ungureanu, sunteți minunat, tot ce faceți e extraordinar.”  Nu se mai găsește presa aia. Peneliștii plătesc la Antena 3 și, credeți-mă, am fost lângă Roman (Florin Roman, n.red) la Sinteza Zilei, bă, l-au omorât ăia. Deci anteniștii pe spațiu plătit l-au făcut praf. L-am văzut pe Pavel Popescu, l-au făcut muci, mi-era milă de el. Îmi veneau să-l scot eu din penibil. Deci dacă plătești un spațiu de expunere, nu plătești și conștiința jurnaliștilor”. (vedeți fragmentul video de la minutul 38:50 aproximativ)

Urmează câteva minute în care politicianul îți pițigăie vocea imitând „sclifoselile” superioare ale useriștilor care îl întreabă, pe grupurile interne, de ce nu se duce la PSD. 

„Băi infatuaților! Ce mă enervează pe mine este aroganța. Băi useristule, dacă mă înjuri pe mine că merg la Antena3, tu trebuie să știi că ai datoria să vorbești și cu publicul ăla pentru că îți plătește leafa și pesedistul”, conchide deputatul USR de Buzău. 

Redăm video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.