Grindeanu vrea la guvernare dacă nu se merge către anticipate. Poziția diferită a "premierului OUG 13" față de cea exprimată de Ciolacu pe tema suspendării președintelui Klaus Iohannis


Grindeanu vrea la guvernare dacă nu se merge către anticipate. Poziția diferită a "premierului OUG 13" față de cea exprimată de Ciolacu pe tema suspendării președintelui Klaus Iohannis

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a precizat miercuri, la Antena 3, că există doar 2 variante de a se pune capăt crizei guvernamentale, cea de a se merge către alegeri parlamentare anticipate, respectiv cea ca președintele Klaus Iohannis să desemneze un premier de la Partidul Social Democrat. 

Reporter: Care ar putea fi soluția președintelui în afară de anticipate? 

Grindeanu: Eu zic că ar trebui puțin să stea să se gândească ce ar fi trebuit să facă în decembrie 2020. Aia e soluția în cazul în care excludem anticipatele, cea de a încredința mandatul către PSD pentru că noi am câștigat alegerile. Dacă excludem acea situație de alegeri anticipate, singura care mai rămâne în picioare e cea de a da mandatul Partidului Social Democrat. 

Reporter: Cine va fi propunerea de premier? Ultimul votat a fost Alexandru Rafila. 

Grindeanu: Nu pot să vă spun.

Reporter: Deci nu e bătută în cuie varianta Alexandru Rafila. 

Grindeanu: În acest moment s-ar putea s-o păstrăm pentru că situația o impune. Alexandru Rafila e o personalitate recunoscută, apropo de ceea ce înseamnă criza legată de pandemie. Dar, repet, mandatul nostru e cel legat de alegerile anticipate. 

În ceea ce privește declarația președintelui PSD, Marcel Ciolacu, conform căreia Iohannis trebuie suspendat, Grindeanu a precizat că în acest moment nu este de bun augur un asemenea demers. 

CITIȚI ȘI: "Iohannis trebuie suspendat!". Ciolacu schimbă macazul, conturându-se un front comun cu AUR

Grindeanu: Primul vinovat pentru situația în care ne aflăm nu e Florin Cîțu, ci Klaus Iohannis, care a impus acest "Guvern al meu". Nu se poate extrage din decizie. E primul vinovat. Cred că lucrurile trebuie privite pe rând. Haideți să rezolvăm în primul rând criza politică și asta se poate rezolva rapid prin consultări. Peste noi e o criză sanitară și una economică. Eu personal nu văd pe agendă, astăzi când vorbim, această problemă legată de suspendarea lui Klaus Iohannis. Astăzi când vorbim, subliniez acest lucru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.