Ludovic Orban ia în derâdere varianta ca PNL să-l propună pe Bode pentru funcția de premier. Întrebat dacă susține suspendarea lui Iohannis, fostul lider de partid a adus în discuție cota mică de încredere pe care ar avea-o președintele


Ludovic Orban ia în derâdere varianta ca PNL să-l propună pe Bode pentru funcția de premier. Întrebat dacă susține suspendarea lui Iohannis, fostul lider de partid a adus în discuție cota mică de încredere pe care ar avea-o președintele

Întrebat miercuri dacă ar vota pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, fostul lider al PNL Ludovic Orban a ținut să aducă în discuție faptul că șeful statului are o cotă foarte mică de încredere, fiind astfel un avertisment voalat în legătură cu ce s-ar întâmpla la vot în cazul suspendării. 

CITIȚI ȘI: Ludovic Orban, ieșire explozivă: "Solicit demisia lui Cîțu din funcția de președinte al PNL! Ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis"

Reporter: Dacă se demarează procedura de suspendare în Parlament, ca deputat veți vota pentru suspendarea președintelui? 

Ludovic Orban: Dacă Iohannis renunță la Florin Cîțu, o va face doar pentru a-l înlocui cu un alt aghiotant dispus să-i execute toate comenzile primite de la Cotroceni. Dacă va face un astfel de lucru, n-o va face pentru că vrea să ofere o soluție pentru criza politică din România, ci o va face doar ca să-și scape pielea, pentru că e clar că la ora actuală 85% din cetățenii Români și-au pierdut încrederea în președintele Iohannis. 

De asemenea, Ludovic Orban a reiterat că potrivit statutului PNL el este propunerea de premier. 

Ludovic Orban: Eu sunt propunerea de premier a PNL în conformitate cu prevederile statutare, care spun limpede ce for statutar decide candidatul la funcția de premier și anume Consiliul Național al partidului. Iar CN al PNL a stabilit un singur candidat la funcția de premier, în persoana lui Ludovic Orban. Dacă ar fi avut un minim respect față de statut, ar fi formulat o altă propunere de premier cerând părerea membrilor PNL, delegaților din Consiliul Național. Din păcate de la Congres până acum s-au făcut reuniuni ale BEx care au avut in singur scop, să-i pună pe membrii BEx să-l laude pe Cîțu, să nu renunțe la Cîțu, să facă o competiție de susținere a lui Florin Cîțu așa cum au făcut pe toată perioada campaniei. 

Nu în cele din urmă, Orban a avertizat colegii de partid că nu va susține orice propunere de premier în condițiile în care s-ar renunța la varianta Cîțu. Astfel, fostul președinte al PNL a dat de înțeles că nu-l va susține pe Lucian Bode în cazul în care acesta va fi luat în calcul ca propunere de premier, luând chiar în derâdere o asemenea variantă. 

Reporter: Există în acest moment în PNL un grup care să-l susțină pe Lucian Bode pentru funcția de premier în detrimentul lui Florin Cîțu? 

Ludovic Orban: Ar fi culmea să fie propus ca premier un lider al PNL care are o cotă mai mică decât cota de încredere a lui Cîțu. Imaginați-vă că e posibil așa ceva, să ai o cotă de încredere mai mică decât Cîțu. Dar s-ar putea să fie o condiție pentru președintele Iohannis să nu desemneze decât pe cineva care în mod obligatoriu trebuie să aibă o cotă de încredere mai mică decât Iohannis. 

Reporter: În momentul în care PNL va merge la Cotroceni cu propunerea Florin Cîțu, dvs. vă veți da demisia din partid? 

Ludovic Orban: Am anunțat public că nu voi susține o astfel de propunere și vă spun că nu voi susține nici alte propuneri pe care le consider nedemne de PNL. Deja sunt cu un pas în afara PNL. Nu am luat încă decizia pentru că încă mă agăț de o speranță deșartă că le poate veni mintea la cap celor care au ocupat efectiv în forță decizia în partid. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.