Klaus Iohannis a decis: PNL îl va propune pe Nicolae Ciucă premier într-un guvern fără USR. Cristian Tudor Popescu: „Iohannis nu a avut în cap decât controlul partidului și al guvernului de către el. De asta i-a îndepărtat pe Orban, USR și, în final, și pe Cîțu. Câți oameni au murit pentru asta nu a contat”


Klaus Iohannis a decis: PNL îl va propune pe Nicolae Ciucă premier într-un guvern fără USR.  Cristian Tudor Popescu: „Iohannis nu a avut în cap decât controlul partidului și al guvernului de către el. De asta i-a îndepărtat pe Orban, USR și, în final, și pe Cîțu. Câți oameni au murit pentru asta nu a contat”

PNL a decis să meargă pe varianta unui guvern minoritar cu UDMR, excluzând astfel USR de la guvernare. Premier ar urma să fie desemnat Nicolae Ciucă, militar de carieră, actualul ministru al Apărării.

"Este, de fapt, propunerea președintelui Klaus Iohannis, nu a PNL. Este varianta cea mai sinistră pentru că Iohannis nu a avut în cap decât controlul partidului și guvernului de către el. În rest câți cetățeani mor nu a contat”, a opinat gazetarul Cristian Tudor Popescu într-o intervenție la Digi24. 

Senatorul PNL Nicolae Ciucă, general în rezervă, este, cel mai probabil, varianta de premier pe care liberalii o vor propune miercuri, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, au declarat pentru News.ro surse din conducerea partidului.

Liderii PNL au votat joi dimineață în unanimitate pentru ca partidul să îl propună pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă drept premier, într-un guvern minoritar cu UDMR, scrie și G4Media.ro citând surse liberale. Votul pentru guvern minoritar deschide calea spre o colaborare parlamentară cu PSD, potrivit surselor citate.

Varianta cu Nicolae Ciucă prim-ministru a fost propusă după o discuție în format restrâns între președintele Klaus Iohannis și conducerea PNL, precizează și Digi24. În noul guvern, însă, liberalii vor vrea să ocupe toate ministerele cu prerogative de avizare, dar și ministere importante precum Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării.

Cristian Tudor Popescu: „Nicoae Ciucă NU este propunerea PNL, este propunerea lui Iohannis care a fost impusă PNL în forță. PNL știe că dacă ar merge în continuare cu Florin Cîțu, nu ar trece prin Parlament un asemenea guvern. Acest fapt așază tot ce s-a întâmplat în ultimele luni în cea mai meschina și sinistră imagine. Este vorba despre războiul domnului Iohannis cu PNL. Tot ce am văzut a fost pentru că Iohannis nu avea controlul partidului. A fost îndepărtat domnul Orban, trebuiau eliminați atât Cîțu, cât și USR PLUS ca Iohannis să aibă și controlul total asupra guvernului. (...) Acest război sinistru câștigat de președinte a dus la un război și cu propriul popor. Cetățenii mor cu miile acum. Acesta este prețul”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.