Embargoul rusesc al gazului. Acuzațiile lui Iurie Reniță: Rusia desfășoară o campanie de fake news prin intermediul deputaților PSRM. Obiectivul agenților de influență ai Moscovei


Embargoul rusesc al gazului. Acuzațiile lui Iurie Reniță: Rusia desfășoară o campanie de fake news prin intermediul deputaților PSRM. Obiectivul agenților de influență ai Moscovei

Fost deputat în Parlamentul de la Chișinău și fost ambasador al Basarabiei la București, diplomatul de carieră Iurie Reniță avertizează, pe pagina de Facebook a domniei sale, că agenții de influență ai Moscovei din Legislativ au declanșat o amplă operațiune de mistificare și manipulare a opiniei publice, în contextul noului embargou rusesc – cel al gazului. 

După ce, în 2007, Dodon, Grecianâi și Reidman au îngenuncheat R.Moldova pentru ani și ani de zile în fața Kremlinului, prin semnarea unui contract dezastruos și umilitor cu Gazprom, apropiații lui Dodon din Parlament – cu toții lideri ai PSRM – au lansat o campanie rusească de fake news al cărei obiectiv este acela de a deturna posibilitatea R.Moldova de a obține gaze naturale din alte surse decât cele kremlinologice. 

Vă prezentăm acuzațiile lansate de domnul Iurie Reniță:  

”Balalăicile Moscovei cântă ceastușki în Parlamentul de la Chișinău. După ce Zinaida Grecianâi, Oleg Reidman și Igor Dodon au semnat în 2007 un contract dezastruos cu Gazprom, care, din nou, a îngenunchiat pentru ani buni Republica Moldova în fața rușilor, balalaicile Moscovei din Parlamentul de la Chișinău au început a cânta ceastușki cât de fericiți au fost cetățenii noștri, consumând exclusiv gazul rusesc. 

Deoarece a apărut, în sfârșit, posibilitatea de a obține gaze naturale din alte surse decât cele rusești, privighetorile Moscovei de la noi au devenit foarte vocale în Parlament și în spațiul public, manipulând cu nerușinare cât de fericiți eram anterior și cât de nefericiți vom fi de acum încolo. 

Minciuna, manipularea și dezinformarea sunt armele principale ale ‹blocului de nezdruncinat al socialiștilor și comuniștilor›.

Avem nevoie de demnitate, verticalitate politică, fermitate, dar și de solidaritate socială pentru a depăși această perioada a unui nou embargou rusesc – cel al gazului. Anterior am mai avut unul agricol, îl vom depăși neapărat și pe acesta energetic!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.