Dr. Beatrice Malher despre cazul tragic al unei tinere de 21 de ani cu COVID-19, fără comorbidități, care, la două zile de la spitalizare, a suferit deja un infarct


Dr. Beatrice Malher despre cazul tragic al unei tinere de 21 de ani cu COVID-19, fără comorbidități, care, la două zile de la spitalizare, a suferit deja un infarct

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler, susține că în valul 4 al pandemiei de COVID-19 evoluția bolii este mult mai rapidă spre deteriorare, „formele sunt mult mai severe și chiar în spital, cu tratament administrat, din păcate, pacienții ajung să se deterioreze extrem de rapid și să prezinte complicații”. 

Medicul spune că este profund marcată de cazul unei tinere care a suferit un infarct la doar două zile după ce a ajuns în spital.  

„Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a declarat dr. Mahler pentru Digi24. 

„Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală. Pentru că, deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie.... sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai spus medicul. 

Pe de altă parte, recuperarea durează mai mult, astfel că se ajunge la situații în care unii pacienți sunt mutați în secții non-COVID, pentru a face loc altora care au nevoie de tratament de urgență.   

„Pentru a putea descongestiona secția COVID, am mutat o parte din pacienți în secția de pneumologie - avem acolo jumătate de secție plină cu aceste forme de long COVID - și, din păcate, sunt acum șase pacienți COVID mutați din ierapie intensivă în secție non-COVID tocmai ăentru că au depășit această perioadă de 14 zile, ceea ce ne pune într-o situație nouă, o provocare la care nu m-aș fi gândit: consumul de oxigen. Consum de oxigen care este mare, care ne obligă să găsim soluții”, a mai declarat Beatrice Mahler. Mai multe detalii AICI

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Senatoarea Șoșoacă, spectacol sinistru la morga Institutului Marius Nasta. A filmat sacii cu trupurile decedaților de COVID-19 și a zbierat că ea a schimbat protocolul de înhumare. A liniștit-o din nou Beatrice Malher care i-a demontat cu calm teroriile conspiraționiste, îndemnând lumea să se vaccineze chiar în LIVE-ul urlătoarei

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.