Florin Cîțu o ține pe a lui, refuzând refacerea coaliției și prelungind criza: Nu există o „flexibilizare a mandatului” / „Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL UDMR”


Florin Cîțu o ține pe a lui, refuzând refacerea coaliției și prelungind criza: Nu există o „flexibilizare a mandatului” / „Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL UDMR”

Președintele PNL Florin Cîțu a precizat, marți dimineață, că nu există o „flexibilizare a mandatului”, în vederea cooptării USR la guvernare, cum se vehicula pe surse luni seară. O asemenea flexibilizare se poate face „doar în BPN care, după cum știți, nu s-a întrunit”. „Nu a fost niciun BPN până acum, aşa că rămâne aşa cum am stabilit”, a adăugat liderul PNL, precizând că nu va exista marţi o ședință a Biroului Politic Național al PNL. 

Cîțu le-a transmis liderilor PSD și USR să dea dovadă de responsabilitate și să susțină în Parlament Guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă.

„Vom continua discuțiile cu PSD și USR. Avem mandat doar pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținere în Parlamentul României. Fac un apel pe această cale la responsabilitate și la președinții celor două partide, USR și PSD, să facă ceea ce au spus până acum, că vor să avem un Guvern, că vor să fie responsabili. PNL a făcut un pas important, vreau să văd și care este pasul celor de la USR și PSD. Văd că rămân cantonați în pozițiile de acum câteva săptămâni. Așteptăm de la PSD și USR responsabilitate pentru a depăși acest moment”, a spus Cîțu.

Surse politice spuneau, luni seară, că președintele Klaus Iohannis urma să aibă o întâlnire cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și cu președintele PNL Florin Cîțu, fiind luat în calcul inclusiv scenariul refacerii coaliției cu USR, după ce negocierile cu PSD au eșuat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.