VIDEO. PNL se fărâmițează! Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar. „Nu pot să fiu părtăș la acest fel de a face politică” / „A fost făcut praf un partid politic, principalul partid de guvernământ, a fost făcută praf coaliția” /„Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să se ducă acasă”


VIDEO. PNL se fărâmițează! Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar. „Nu pot să fiu părtăș la acest fel de a face politică” / „A fost făcut praf un partid politic, principalul partid de guvernământ, a fost făcută praf coaliția” /„Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să se ducă acasă”

Fostul președinte al PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat, marți dimineață, de la tribuna Parlamentului, că demisionează din grupul parlamentar al PNL, precizând că nu poate asista complice la acest atentat împotriva interesului național”. 

„Îmi voi continua activitatea ca și parlamentar neafiliat”, a precizat fostul lider liberal lansând acuzații dure la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului demis Florin Cîțu. 

„Niciun cetățean român nu a înțeles care sunt cauzele reale ale acestei crize politice. A fost făcut praf un partid politic, principalul partid de guvernământ, a fost făcută praf coaliția și, în plină criză pandemică și în plină criză economică, cu o explozie a prețurilor pentru materialele de construcție, energie, alimente, cetățeanul român a fost lăsat fără un guvern cu deplină capacitate de exercițiu, oferindu-se un circ politic pe care marea majoritate a populației l-a respins categoric”, a explicat Ludovic Orban la Parlament. 

„Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea să stau nepăsător, pasiv, complice la acest atentat împotriva interesului național. Eu sunt un om care are conștiință, care își iubește și care ține neapărat prin această decizie, o mică formă de protest față de tot ceea ce s-a întâmplat. Nu-mi dau încă demisia din PNL. Este partidul căruia I-am dedicat toată viața matură”, a mai spus fostul lider al PNL, adăugând că, pentru a rămâne în PNL și pentru a se întoarce în grupul parlamentar trebuie îndeplinite câteva condiții

„Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să se ducă acasă. Deputaţii PNL să renunţe la golf. Eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni. Și trebuie să fim consecvenți angajamentului pe care ni l-am luat, de a dezvolta România. Am construit o coaliție de dreapta care asigura o stabilitate parlamentară, un guvern...la ora actuală nu mai avem nimic. Ţara pluteşte în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuieşte sau a fugit la schi”, a tunat Orban.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.