DOCUMENT. PNL nu renunță la formula Guvernului minoritar. Armistițiul propus liderilor USR și PSD


DOCUMENT. PNL nu renunță la formula Guvernului minoritar. Armistițiul propus liderilor USR și PSD

Președintele PNL Florin Cîţu a declarat marți, într-o conferință de presă, că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis astăzi către liderii partidelor parlamentare un document prin care e propus un armistițiu în baza căruia să fie susținut Guvernul minoritar Ciucă pentru o perioadă determinată ce urmează a fi negociată ulterior. 

Cîțu: Venim astăzi cu încă un element nou, care sperăm noi să deblocheze această situație și să avem astfel un Guvern cu puteri depline. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis astăzi către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care reprezintă de fapt un armistițiu prin care toate aceste partide politice vor susține acest Guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta și vor susține și în Parlament prin proiecte, adică nu vor sabota activitatea acestui Guvern până trecem de această iarnă. Ulterior avem timp să discutăm. 

Reporter: Care a fost răspunsul venit din partea USR și PSD?

Cîțu: De abia am trimis acest document. Încă nu avem un răspuns. 

Reporter: Dacă vor refuza ce se întâmplă?

Cîțu: Să vedem cum motivează acest răspuns. Eu cred în cuvintele pe care le-au spus acești lideri, că sunt responsabili și doresc să rezolve criza.

Reporter: Propuneți un Guvern de uniune națională? 

Cîțu: Nu. E un Guvern minoritar PNL-UDMR.

Reporter: Dacă conducerea PSD vine cu propunerea intrării la guvernare cum va reacționa PNL?

Cîțu: E un mesaj oarecum ciudat pentru că acum 2 săptămâni PSD spunea că nu vrea la guvernare. Eu cred că nu trebuie să ne mai jucăm cu viața românilor. Aveam astăzi această soluție, a Guvernului minoritar, pe care să o susținem pentru binele românilor. 

Reporter: E pregătit premierul desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul dacă nu va reuși să strângă majoritatea? 

Cîțu: Dacă demersul nostru nu va reuși, atunci mergem mai departe cu negocierile pentru a face această majoritate. Nu ne oprim aici. â

Redăm armistițiul propus de Nicolae Ciucă: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.