"Ascultați și de popor!". Lazăr îndeamnă PNL să nu mai urmeze ordinele lui Iohannis și semnalează că varianta unui Guvern minoritar va perpetua crizele


"Ascultați și de popor!". Lazăr îndeamnă PNL să nu mai urmeze ordinele lui Iohannis și semnalează că varianta unui Guvern minoritar va perpetua crizele

Deputatul USR Teodor Lazăr a declarat miercuri, 27 octombrie, că varianta propusă de PNL, cea a unui Guvern minoritar, va perpetua crizele pe care le traversează România în prezent, economică, energetică, respectiv sanitară. 

"Dorința colegilor liberali ca USR și PSD să voteze un guvern cu termen de garanție limitat, până la primăvară, nu reprezintă o soluție pentru actuala criză politică, ci doar amână rezolvarea ei pentru la primăvară. Un Guvern despre care toată lumea știe că are mandat pentru doar câteva luni nu va reuși să rezolve crizele pe care le traversează românii. Un Guvern cu mandat limitat nu va avea nici legitimitatea și nici forța să rezolve criza economică, criza energetică și criza sanitară", a precizat deputatul USR. 

Lazăr a adăugat că singura soluție este cea avansată de USR, mai precis construirea unei majorități parlamentare clare, care să susțină Guvernul și care să-și asume ferm direcția politică și ideologică, dar și măsuri ferme pentru traversarea acestei perioade complicate.

"Românii au din ce în ce mai puțină încredere în politicieni, iar asta se datorează exact acțiunilor din ultimelor săptămâni ale colegilor liberali. Acțiunile politice ale PNL nu au nicio legătură cu democrația ci se bazează strict pe un șantaj, un șantaj pe care l-au înțeles și partidele parlamentare dar și românii. Puțină lume mai crede astăzi în buna-credință a liberalilor, în condițiile în care soluțiile avansate de ei nu rezolvă problemele românilor cu doar problemele lor interne din partid", a zis Lazăr.

Liderul USR le-a transmis totodată liberalilor că a venit timpul să ia deciziile majore la partid și să nu mai urmeze sfaturile președintelui Iohannis, sfaturi care au distrus coaliția PNL-USR-UDMR și care au generat de fapt criza politică actuală.

"Toate deciziile impuse în ultimele luni de Klaus Iohannis Partidului Național Liberal s-au dovedit a fi nocive atât pentru țară cât și pentru partid. Poate a venit timpul ca liberalii să-și amintească că au depus un jurământ în fața românilor și nu în fața unui om. Prea mult au ascultat de un singur om și bine nu le-a fost. Poate că a venit timpul, dragi liberali, să mai ascultați și de popor", a conchis Lazăr.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.