"Balene eșuate!". Încă 2 parlamentari, printre care primul șef de filială, atacă dur conducerea PNL și se alătură grupării lui Ludovic Orban: "E imposibil să girez minciuni cum că România este paradis iar locuitorii săi nu mai încap în case din cauza teancurilor de bani"


"Balene eșuate!". Încă 2 parlamentari, printre care primul șef de filială, atacă dur conducerea PNL și se alătură grupării lui Ludovic Orban: "E imposibil să girez minciuni cum că România este paradis iar locuitorii săi nu mai încap în case din cauza teancurilor de bani"

Echipa lui Ludovic Orban de demisionari din grupul parlamentar al PNL a ajuns luni, 1 noiembrie, la 13 membri. Deputatul Nicolae Giugea a reclamat că actuala conducere a PNL e formată din "balene eșuate" care duc partidul pe drumul sinuciderii politice și, mai mult decât atât, "aruncă România în haos".

"Începând de astăzi, nu mai fac parte din grupul parlamentar al PNL

Este o decizie grea, pe care am luat-o după ce am cântărit cu atenție ce se întâmplă acum în partid. Nu sunt nou în politică și nu cedez primului impuls, dar știu când lucrurile scapă de sub control. Din păcate, în PNL asta se întâmplă.

Partidul Național Liberal este captiv unui grup care se comportă irațional. Nu există niciun fel de explicație logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîțu a distrus o coaliție perfect funcțională, a distrus un guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcția cea bună și, în cele din urmă, a instalat haosul în țară.

În plină pandemie, așa zisa echipă câștigătoare a declanșat un război în partid, apoi unul în coaliție, apoi unul cu întreaga țară.

Uneori, fără ca oamenii de știință să poată găsi explicații plauzibile, pe plajele din întreaga lume sunt descoperite balene eșuate. Nimeni nu a reușit să înțeleagă până acum ce le determină pe aceste mamifere să se sinucidă din senin. Ceea ce se întâmplă acum cu PNL seamănă izbitor de mult cu acest fenomen natural.  

Partidul se îndreaptă către un naufragiu evident și nimeni nu are curaj să spună nimic. Mulți știu, dar tac. Le e mai frică de șeful din partid, decât de electorat.

Sunt sigur că mulți membri de partid primesc, la fel ca mine, semnale de la oamenii care i-au votat și care le spun că, de câteva luni, PNL s-a decuplat de tot de interesele electoratului. Am promis în campanie că vom fi un partid responsabil care va acționa în interesul cetățenilor. Ce face acum așa zisa echipă câștigătoare nu mi-aș fi imaginat nici în cele mai negre coșmaruri. Asistăm la o decuplare totală de agenda publică. Într-o țară lovită cumplit de valul 4 al pandemiei, în prag de iarnă când facturile la energie au crescut peste noapte, când prețul la benzină a depășit cele mai pesimiste prognoze, conducerea PNL nu face altceva decât să arunce România în haos.

Negocierile pentru stabilirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de față, PNL nu are nicio strategie, niciun plan, nicio idee.

Nu pot să fiu părtaș la așa ceva, pentru că activitatea mea în Parlament este legată de cetățenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră și lipsită de orice contact cu realitatea.

Rămân încă membru al PNL, dar voi activa ca parlamentar neafiliat", a scris Nicolae Giugea pe Facebook. 

Și deputatul Antonel Tănase, președinte al PNL Sector 3, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al formațiunii politice, fiind primul lider de filială care face acest pas. De asemenea, Antonel Tănase a explicat de ce nu își dă demisia și din partid. 

Nu în cele din urmă, deputatul a atras atenția că nu poate gira ceea ce face actuala conducere a PNL, mai exact o "deșănțare mascată de minciuni frumoase cum că România este paradis iar locuitorii săi nu mai încap în case din cauza teancurilor de bani".

"Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor.  

Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că începând din acest moment mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat.  

Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung.  

Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie, nu vreau să păcălesc românii că “măsurile extraordinare” pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune și nici nu vreau să denaturez adevărul privind “direcția minunată” în care se îndreaptă Partidul Național Liberal.  

Îl am deasupra capului doar pe Dumnezeu și poporul în serviciul căruia sunt.  

Aleg să nu iau parte la cea mai mare înșelătorie din istoria PNL în care absolut toate promisiunile privind dezvoltarea României cu bani europeni, non colaborarea cu PSD, eradicarea corupției, stoparea pandemiei și elaborarea de politici economice privind bunăstarea românilor au fost terfelite rând pe rând, călcate în picioare și aruncate la coșul de gunoi.  

Veți întreba, unii dintre dumneavoastră, pe bună dreptate, de ce nu îmi dau demisia din partid.  

Pentru că nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme. Pentru că eu cred în ideologia Brătienilor, nu în pasagera trecere a lui Florin Cîțu și a echipei sale pe la șefia celui mai mare partid de dreapta. Pentru că eu cred că liberalismul este un stil de viață, un tip de mentalitate care nu poate fi extirpată.  

Mă dezic de toate acțiunile acestui individ, Florin Cîțu, care a acaparat partidul pe persoană fizică împreună cu o gașcă incompetentă, rău voitoare și deficitară pe toate planurile.  

Mă dezic de ruperea unei coaliții menită să reformeze cu adevărat România, mă dezic de „în premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor” și de “dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”. Mă dezic de rea voință și de decadență.  

Ca politician care nu a schimbat niciodată partidul, ca om care nu a tranșat niciodată principii, găsesc imposibil să girez cu numele meu această deșănțare mascată de minciuni frumoase cum că România este paradis iar locuitorii săi nu mai încap în case din cauza teancurilor de bani.  

Nu suntem deloc bine. Oamenii sunt disperați că nu mai pot plăti facturile la energie și gaze, moare câte un sat pe zi din cauza lipsei de viziune și de măsuri anti pandemice, prețurile la materiale de construcție și alimente au explodat. De ce? Pentru că liderii “noului PNL” nu știu, nu vor și nu pot.  

Din fericire, sau din păcate pentru unii, coloana mea nu se îndoaie ca să încapă în “noul suflu PNL” care a promis o guvernare de 8 ani și a rezistat 8 zile.  

Așadar, rămân liberal și voi continua să fiu vocea românilor în Parlament, făcând tot ce stă în puterile mele pentru a-mi îndeplini promisiunile făcute în campanie.  

Însă nu sunt penelist din aripa Cîțu și nu îmi asociez numele și reputația cu minciuni, trădări și incompetență.  

Să ne reauzim sănătoși!", a scris Antonel Tănase pe Facebook. 

După demisia pe care și-a dat-o Ludovic Orban din grupul al parlamentar al PNL, au anunțat un demers similar următorii parlamentari: Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Bogdan Bola, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari și Adrian Oros. Printre cei 13 demisionari se află 11 deputați. Astfel, aceștia au reușit astăzi să îndeplinească condiția necesară înființării unui grup propriu în Camera Deputaților. Pentru înființarea unui grup parlamentar în Camera Deputaților e necesară apartenența a cel puțin 10 deputați care au candidat pe lista aceleiași formațiuni politice. Noul grup parlamentar, condus de Ludovic Orban, va putea avea observator în conducerea Camerei Deputaților, va putea beneficia de o sală de şedinţă, logistica aferentă, un autoturism şi personal tehnic compus dintr-un şofer şi o secretară.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.