Nu va fi pedepsit nimeni pentru ce s-a întâmplat la Colectiv, după cum nimeni nu va fi pedepsit pentru abuzurile de zilele astea


Nu va fi pedepsit nimeni pentru ce s-a întâmplat la Colectiv, după cum nimeni nu va fi pedepsit pentru abuzurile de zilele astea

E poporul nedumerit că de ce nu se dau decizii în justiție pe cazul Colectiv. E simplu.

Abuzul în serviciu – ai făcut mai mult decât trebuia să faci. Neglijența în serviciu – nu ai făcut ce trebuia să faci. Între cele două: stat și administrație publică funcționale.

Dacă ne apucăm să pedepsim în justiție abuzul și neglijența în serviciu unde ajungem? Nu, nu ajungem să avem stat și administrație publică funcționale. 

Vom avea un blocaj total de genul celui când s-a apucat DNA să curețe clasa politică. Atunci când se tăvăleau înlăcrimați rotofeii că să nu li se ridice imunitatea, când zbierau primarii că să nu-i mai întrebe procurorii chestii, când nu mai voia nimeni să semneze nimic, chipurile de frica DNA.

Nu va fi nimeni pedepsit pentru ce s-a întâmplat la Colectiv, după cum nu va fi nimeni pedepsit pentru abuzurile din zilele astea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.