Deputatul căruia polițiștii judiciari i-au confiscat telefonul mobil pleacă din grupul parlamentar al PNL, fiind al doilea președinte de filială care ia această decizie: "Conducerea partidului e lipsită de orice contact cu realitatea!"


Deputatul căruia polițiștii judiciari i-au confiscat telefonul mobil pleacă din grupul parlamentar al PNL, fiind al doilea președinte de filială care ia această decizie: "Conducerea partidului e lipsită de orice contact cu realitatea!"

Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a anunțat miercuri, 3 noiembrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al formațiunii politice. Este al doilea președinte de filială care a luat o astfel de hotărâre, primul fiind liderul PNL Sector 3 Antonel Tănase. 

"Sunt de 31 de ani membru al Partidului Național Liberal, un partid care a pus bazele României moderne și care a contribuit decisiv la industrializarea țării, prin doctrina “Prin noi înșine”. Datorită voturilor argeșenilor, reprezint în Camera Deputaților un județ puternic industrializat, care este, în același timp, leagănul Brătienilor. Am crezut și cred în continuare în politicile de dreapta, în liberalism, ca singura șansă pentru dezvoltarea județului și a țării. Am avut convingerea că Partidul National Liberal înseamnă garanția unei bune guvernări, care poate să asigure dezvoltarea sustenabilă a țării.  

Din păcate, de două luni de zile asistăm la o criză politică provocată într-o perioadă când era nevoie de decizii ferme, de o guvernare stabilă și performantă. Noua conducere a partidului a impus Partidului Național Liberal o agendă departe de problemele reale ale românilor, care se confruntă cu valul 4 al pandemiei, cu creșteri galopante la prețurile carburanților și ale energiei. În cele trei decenii de activitate politică, nu am traversat nicio perioadă mai neagră ca cea din prezent, în care conducerea Partidului Național Liberal pare ruptă complet de interesele electoratului. Ce face acum așa zisa echipă câștigătoare era de neimaginat în urmă cu doar câteva luni, iar negocierile pentru stabilirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de față, PNL nu are nicio strategie.

Nu pot să fiu părtaș la așa ceva, mai ales că activitatea mea în Parlament este legată de cetățenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră și lipsită de orice contact cu realitatea. De aceea, de azi mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat. Sper ca gestul meu să fie înțeles corect și să reprezinte un semnal de alarmă pentru actuala conducere a partidului, dar și pentru colegii din teritoriu, de la aleși locali la simpli membri de partid. Nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid, care a reușit în două luni de zile să prăbușească încrederea românilor în Partidul Național Liberal.  

Voi apăra în continuare interesele argeșenilor în Parlamentul României și mă voi bate pentru proiectele Argeșului, care au fost prioritizate și demarate în forță în timpul Guvernului Orban. Nu părăsesc partidul din care fac parte din ianuarie 1990  și sper ca, în ceasul al XII-lea, rațiunea să învingă și noua conducere a Partidului Național Liberal să se îndrepte din nou, spre nevoile și problemele reale ale românilor", a scris Miuțescu pe Facebook. 

Anunțul lui Miuțescu a venit în aceeași zi în care polițiștii i-au confiscat telefonul mobil într-o cercetare in rem. Cercetarea in rem a fost confirmată chiar de Miuţescu, care, pe de altă parte, a negat zvonurile potrivit cărora că ar fi fost dus la audieri, miercuri, 3 noiembrie, de procurorii DNA. Miuţescu a adăugat că nu i s-a adus la cunoştinţă că ar avea vreo calitate în această cercetare. 

"Dezmint informaţiile (...) potrivit cărora la sediul PNL Argeş ar fi descins procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau că aş fi fost „luat” de procurorii anticorupţie. Aceste informaţii sunt false! La fel de false şi informaţiile referitoare la aşa-zisa audiere a mea de către procurorii DNA. Singura informaţie reală este aceea că mi-a fost reţinut telefonul mobil de către poliţişti judiciari. Deşi am dubii asupra legalităţii acţiunii, nu m-am opus pentru că nu am nimic de ascuns. Singura informaţie pe care am primit-o este aceea că este vorba de o cercetare in rem, fără să mi se aducă la cunoştinţă că am vreo calitate în această cercetare", a scris Adrian Miuţescu pe Facebook. 

După demisia pe care și-a dat-o Ludovic Orban din grupul al parlamentar al PNL, au anunțat un demers similar următorii parlamentari: Adrian Miuțescu, Violeta Alexandru, Ion Iordache, Gabriel Plăiașu, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Bogdan Bola, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari și Adrian Oros. Printre cei 17 demisionari se află 13 deputați. Astfel, aceștia au reușit să îndeplinească condiția necesară înființării unui grup propriu în Camera Deputaților. Pentru înființarea unui grup parlamentar în Camera Deputaților e necesară apartenența a cel puțin 10 deputați care au candidat pe lista aceleiași formațiuni politice. Noul grup parlamentar, condus de Ludovic Orban, va putea avea observator în conducerea Camerei Deputaților, va putea beneficia de o sală de şedinţă, logistica aferentă, un autoturism şi personal tehnic compus dintr-un şofer şi o secretară. Pentru constituirea unui grup parlamentar și la Senat, Ludovic Orban mai are nevoie de încă 4 senatori pe lângă cei 3 demisionari din prezent. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.