VIDEO. Polițist bătut de un individ căruia i-a cerut să poarte masca sanitară într-un spațiu închis. Opinia publică e-n delir: „Bravo, bine i-a făcut!”. Procurorii îl cercetează pe bătăuș în stare de libertate


VIDEO. Polițist bătut de un individ căruia i-a cerut să poarte masca sanitară într-un spațiu închis. Opinia publică e-n delir: „Bravo, bine i-a făcut!”. Procurorii îl cercetează pe bătăuș în stare de libertate

Procurorii au decis că bărbatul care a lovit cu pumnii, în zona capului, zilele trecute, un polițist local din Piața centrală din Vaslui după ce acesta i-a cerut să poarte masca sanitară în incinta complexului comercial, nu reprezintă un pericol pentru comunitate, hotărând să fie cercetat în stare de libertate.  

Potrivit vremeanouă.ro, în urma loviturilor primite, polițistul a suferit mai multe leziuni la nivelul capului și are un deget rupt. (vedeți video la finalul textului)

De asemenea, poliția care a investigat agresiunea s-a mișcat în timp record reușind să-l identifice pe bătăuș și să-l rețină. Acesta are 45 de ani și este din localitatea Muntenii de Jos. A petrecut 24 de ore în arestul poliției și a fost eliberat pentru că procurorii nu s-au grăbit să ceară unui judecător arestarea lui pentru o perioadă mai lungă.  

Polițistul agresat a intrat în concediu spunând că are nevoie să-și revină psihic. „Mi-am luat niște zile de concediu de odihnă să-mi revin. Nu a fost ușor pentru mine, mai ales că eu nu sunt un tip conflictual. Nu e singurul care intră în piață și nu are mască. Sunt mulți oameni, care de la stresul cotidian uită de mască. Dar le spun și ei își pun mască fără să jignească, fără să înjure. Eu tot timpul am cinci, șase măști la mine pe care le dau celor care nu au, pentru că eu nu vreau să mă cert cu nimeni”, a declarat polițistul pentru Vremea Nouă.

Cele mai multe dintre comentariile lăsate pe pagina de Facebook a Observatorului de la Antena1 de diverși utilizatori laudă însă reacția agresorului, apreciind că așa ar trebui să pățească toți reprezentații autorităților când le cer cetățenilor să poarte masca sanitară în spațiu închis.  



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.