"Cum să mai vorbesc despre schimbarea României în bine?". Deputatul liberal Cristian Băcanu se opune ferm unei guvernări PNL-PSD


"Cum să mai vorbesc despre schimbarea României în bine?". Deputatul liberal Cristian Băcanu se opune ferm unei guvernări PNL-PSD

Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis vineri, 5 noiembrie, că se opune ferm unei guvernări USL, singura opțiune reală pentru PNL fiind cea a refacerii coaliției cu USR și UDMR. Acesta a precizat că ar fi aproape imposibil să mai vorbească despre schimbarea României în bine în cazul în care PNL și PSD vor ajunge la o înțelegere. 

"Singura opțiune reală pe care Partidul Național Liberal o are este refacerea coaliției PNL - USR - UDMR. Nu am niciun dubiu și orice alt traseu ar avea un efect catastrofal asupra relației pe care noi o avem cu electoratul nostru.

Sigur, eu pot spune că am 5 deținuți politici în familie, că am fost la zeci de proteste împotriva politicilor PSD în justiție, că am avut nopți nedormite pentru că era greșit ceea ce se întâmpla în anii 2017 - 2019 și că am inhalat gaze pe 10 august 2018. Eu sunt avocatul ăla avântat care a ajutat pro bono zeci de oameni după ziua aia de 10 august 2018 (atât cât am putut) și tot eu m-am luptat să închid firmele bugetofage ale lui Firea. Cum aș putea să stau în rând cu Firea?  

Dar nu despre mine este vorba, nu? În cele din urmă, este vorba de relația pe care noi ca oameni politici am format-o cu românii în ultimii ani, este vorba de încredere sau de lipsa acesteia, este vorba de promisiuni făcute și care trebuie onorate, este vorba de principii și valori. Dar mai sunt atâtea și atâtea argumente: avem arborele „genealogic” PSD - FSN - PCR, îi avem pe Dragnea, Ponta, Carmen Dan, Andrușcă, îl avem pe premierul OUG 13 (foarte activ). Cum să uit toate lucrurile astea? Cum aș putea să-mi privesc prietenii sau familia în ochi? Cum să mai merg să vorbesc în public despre schimbarea României în bine?

Am criticat de multe ori USR și o voi mai face și în viitor atunci când văd greșeli. Nu am nicio problemă să critic un ministru atunci când nu își face treaba; ba mai mult, consider că este obligația mea să fiu (ca politician ales) un avertizor de integritate și, în același timp, să vorbesc atunci când nu se guvernează corect. Dar să nu fie înțeleasă această sinceritate aproape naivă a mea greșit vreodată: cred cu tărie că singura opțiune pe care o avem constă în refacerea alianței PNL - USR - UDMR. Să depășim orgoliile, să acceptăm că nu e niciunul perfect și să mergem mai departe pentru oamenii ne-au ales să guvernăm și nu să ne certăm", a scris deputatul liberal pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.