Președintele PNL București: "Nu îmi doresc refacerea USL". Liderul liberal anunță că alianța cu USR la nivel local va continua


Președintele PNL București: "Nu îmi doresc refacerea USL". Liderul liberal anunță că alianța cu USR la nivel local va continua

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, a declarat vineri, 5 noiembrie, la B1 TV, că nu susține formarea unei coaliții de guvernare cu PSD și că nu se așteaptă ca o astfel de colaborare să fie stabilită de la nivel central și pentru autoritățile locale. Astfel, pare că este începutul unei scindări în conducerea centrală a PNL, în condițiile în care Ciprian Ciucu l-a susținut pe Florin Cîțu la Congresul din 25 septembrie, dar cel ultim menționat se află zilele acestea, spre consternarea multora, în tandrețuri cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, în contextul făuririi unei guvernări useliste. 

Întrebat dacă va colabora cu președintele PSD Sector 6, Gabriel Mutu, în cazul în care liberalii și pesediștii vor alcătui o coaliție de guvernare, primarul S6, Ciprian Ciucu, a precizat că nu dorește să strice majoritatea formată la nivel local cu USR în campania electorală.

"Eu, în acest moment, nu susțin formarea acestei alianțe (PNL-PSD). Sunt unul dintre cei mai vehemenți membri ai Biroului Politic Național care a spus acest lucru. Deci nu îmi doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar. (...) Dacă se reface, la nivel local e una, la nivel guvernamental e alta, pentru că nu o să îmi stric eu majoritățile pe care le-am gândit din campania electorală numai pentru că la nivel guvernamental se schimbă lucrurile. Cel puțin așa văd eu. Adică, nu mă aștept la o decizie a Biroului Național în care spune că ne aliem cu PSD în toată țara, în toate consiliile locale. Nu mă aștept la așa ceva. Și ca și până acum, să se dea libertatea primarilor liberali să își facă alianțele politice cu cine consideră că trebuie să-și facă acele alianțe politice", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. (sursa: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.