SUA: Refuzul vaccinării de către numeroși ofițeri ai serviciilor de informații pune pe jăratic administrația Biden. Guvernatorii mai multor state contestă în instanță ordinul președintelui privind obligativitatea vaccinării


  • ACP
  • Nov 6, 2021 19:44
  • 6248
SUA: Refuzul vaccinării de către numeroși ofițeri ai serviciilor de informații pune pe jăratic administrația Biden. Guvernatorii mai multor state contestă în instanță ordinul președintelui privind obligativitatea vaccinării

În timp ce ordinul de vaccinare obligatorie dat de președintele Joe Biden a fost întâmpinat de revolta publică a numeroși militari, polițiști, pompieri, gardieni de închisoare, agenți de securitate din aeroporturi și angajați ai firmelor care au contracte cu statul, guvernatorii mai multor state americane li s-au alăturat, contestând în justiție ordinul președintelui. 

Până la rezolvarea acestui conflict în instanță, cei care refuză vaccinarea obligatorie au slujbele în pericol, iar concedierea sau suspendarea lor ar pune pe mai departe în pericol siguranța statului și a cetățenilor americani, în condițiile în care ar dura luni sau chiar ani până când ar putea fi înlocuiți. 

Alături de cei care refuză vaccinarea obligatorie se află și un număr mare de ofițeri de informații, lucru făcut public joi, de un membru al Congresului american, republicanul Chris Stewart, care a citat informații furnizate de Comitetului de Informații al Camerei. Conform acestor informații, până la sfârșitul lunii octombrie unele agenții de informații ale statului american aveau nevaccinați până la 40% din angajați, iar altele cel puțin 20%. 

Deși este posibil ca mulți dintre aceștia să se vaccineze până la termenul limită de 22 noiembrie, este clar că vor fi și destui care vor refuza în continuare vaccinarea, ceea ce ar duce la suspendarea ori concedierea lor, lasănd agențiile responsabile de securitatea națională fără parte din personalul ce nu poate fi înlocuit prea ușor. 

Chris Stewart a cerut administrației să aprobe mai multe scutiri de la vaccinare pentru motive medicale, religioase și de altă natură, pentru a întârzia concedierile ofițerilor de informații, în încercarea de a preîntâmpina criza care ar putea lovi cele 18 servicii americane de informații, care au un total de aproximativ 100.000 de angajați. 

Directorul National Intelligence – Avril Haines – a refuzat să dezvăluie ce procent din forță de muncă din serviciile de informații a fost vaccinată, la o audiere de săptămână trecută, dar a afirmat că rata de vaccinare a personalului din aceste servicii ar fi mai mare decât cea a populației generale – 70% din adulții americani sunt complet vaccinați iar 80% au primit o doză de vaccin. 

Directorul CIA, William Burns, a declarat săptămâna trecută că 97% dintre ofițerii agenției au fost vaccinați, iar Oficiul Național de Recunoaștere, care operează sateliții americani de supraveghere și spionaj, a anunțat că are peste 90% din forța de muncă vaccinată – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.