Falcă și Seidler, dispută politico-religioasă într-o emisiune: "Sunt un religios practicant și nu mă cobor la acest limbaj!" / "Când promiteți că nu faceți alianță cu PSD și faceți, atunci înseamnă că ați mințit! Creștin sau necreștin, minciuna rămâne!"


Falcă și Seidler, dispută politico-religioasă într-o emisiune: "Sunt un religios practicant și nu mă cobor la acest limbaj!" / "Când promiteți că nu faceți alianță cu PSD și faceți, atunci înseamnă că ați mințit! Creștin sau necreștin, minciuna rămâne!"

Eurodeputatul PNL Arad Gheorghe Falcă și deputatul USR Cristian Seidler au avut o dispută aprinsă marți, în emisiunea Studio Politic de la Digi24, tema dialogului fiind USL-ul format la nivel local în Arad. Dialogul a fost purtat într-un registru neuzual, politico-religios, Falcă precizând că e "un creștin democrat, un religios practicant", motiv pentru care nu poate continua discuția cu Seidler, reclamând că reprezentantul USR are o atitudine agresivă și jignitoare. Ca replică, Cristian Seidler i-a transmis președintelui PNL Arad că nu a fost nicidecum creștinește din partea formațiunii sale politice, respectiv în conformitate cu valorile altor religii, să mintă în campania electorală că va ține departe PSD de conducerea țării, pentru ca acum să negocieze formarea unui Executiv USL. 

Seidler: La Arad cum e cu alianța locală cu PSD, cu viceprimarul PSD?

Falcă: Cred că organizația municipală de la Arad știe mai bine ce trebuie să facă la Arad. Colegii de la USR, fiind în 2 tabere, nu au putut într-un an de zile să ne ofere un viceprimar. 

Seidler: E aproape haios răspunsul.

Falcă: Ne mai auzim prin emisiuni. Credeți că genul acesta de limbaj agresiv e un câștig pentru toată clasa politică? 

Seidler: Haideți că vă răspund. 

Falcă: Nu răspundeți! Am o rugăminte, vedeți-vă de drumul dvs.! Nu încercați să jigniți pe toată lumea! 

Seidler: Nu vă jignesc. Aveți o alianță locală cu PSD la Arad, pe care dvs. o știți foarte bine și o girați pentru că sunteți un influencer în Arad după câte știu. 

Falcă: Nu sunt influencer. Sunt președinte! 

Seidler: Ooo, păi mai întâi spuneați că organizația municipală de la Arad știe... Acum spuneți că sunteți chiar președinte. 

Falcă: Sunt președintele organizației județene. 

Seidler: În momentul în care dvs. și PNL doriți să puneți mâna pe bani publici, nu aveți un partener în USR! Da, suntem foarte agresivi când cineva încearcă să pună mâna pe bani publici. Când PNL încearcă să cheltuie 50 de miliarde de lei pentru ca Florin Cîțu să ajungă președinte de partid, iar pentru asta nu acceptă niște criterii minimale referitoare la alocarea obiectivă a banilor publici, atunci nu face altceva decât să nască pixul lui Dragnea, versiunea a treia. În momentul în care blocați reforma în justiție suntem foarte agresivi! 

Falcă: Am o educație acasă, la mine în familie nu se ridică tonul, oamenii sunt civilizați. Nu-mi permit să am o astfel de discuție. 

Seidler: Sigur, doar se minte în spațiul public. Asta ați făcut în spațiul public, ca s-o spun pe aia dreapta. Ați spus una, ați făcut altceva. 

Falcă: Sunt un creștin democrat, un religios practicant și nu mă cobor la acest limbaj. Acest limbaj nu rezistă în timp. 

Seidler: Când promiteți că nu faceți alianță cu PSD și faceți, atunci înseamnă că ați mințit. Creștin sau necreștin, minciuna rămâne! 

Falcă: N-aș vrea să vorbim de creștinismul dvs. Știți, că v-am mai spus o dată în emisiune, iar apoi ați fost supărat. 

Seidler: Cred că mă confundați. Nu ați vorbit niciodată de creștinismul meu. Atunci când mințiți, minciuna rămâne indiferent care e religia dvs.! 

Falcă: Eu nu mint! 

Seidler: Ați promis că nu vă aliați cu PSD! 

Falcă: Vedeți că cei care doresc eliminarea partidelor au o anumită etichetă. Nu poți elimina un partid!

Seidler: Asta ați promis în campania electorală, că eliminați de la conducerea țării PSD! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.