Liberalii și-au adus brusc aminte de OUG 13 și nu l-ar mai vrea pe controversarul Sorin Grindeanu, ex-premierul lui Dragnea, în viitorul guvern PSD - PNL


Liberalii și-au adus brusc aminte de OUG 13 și nu l-ar mai vrea pe controversarul Sorin Grindeanu, ex-premierul lui Dragnea, în viitorul guvern PSD - PNL

Liderii PNL sunt reticenţi în a-l accepta pe prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu în viitorul guvern, au declarat surse din conducerea partidului pentru news.ro, în condițiile în care președintele PSD, Marcel Ciolacu, a tot repetat că Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose (ambii premieri în guvernele controlate de Liviu Dragnea) și Vasile Dîncu ar urma să facă parte dintr-un viitor Guvern PNL-PSD.

Potrivit liberalilor, prezenţa lui Grindeanu în guvern ar asocia PNL cu adoptarea OUG 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă începând cu 2017. Sursele liberale au mai explicat că, în discuţiile de marţi cu PSD, liberalii nu au transmis nimic legat de Grindeanu, dar Florin Cîţu a subliniat că dacă social-democraţii pun condiţii pentru numele viitorului premier, atunci şi PNL are o listă lungă de nume de pesedişti pe care nu-i vrea în guvern.

Marcel Ciolacu a precizat că cei patru menționați mai sus în text sunt „oameni cu cea mai bună expertiză”, Tudose și Grindeanu fiind chiar „prim miniştri în guverne cu performanţă". Liderul PSD a mai spus că, în ciuda relației tensionate din ultimii ani pe care PSD a avut-o cu PNL, nu a simțit niciun coleg „frustrat sau reținut de ceea ce a fost în trecut".

„Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză - şi Mihai Tudose, şi Sorin Grindeanu au fost prim miniştri, Rafila e un specialist, şi domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experienţă şi doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând - da, eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil. Ce mi-au cerut colegii - iarăşi o premieră în Partidul Social Democrat - să nu facem niciun rabat la niciun minister, dacă vom negocia să nu mergem cu cineva care nu este pregătit pentru acel minister. Şi aşa va fi”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Liderul PSD a susţinut că România este într-un „haos”, iar PSD trebuie să implice, fără a face calcule electorale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.