News Alert! VIDEO. INCENDIU la un spital COVID din Prahova! Sunt două victime care au fost găsite carbonizate de către echipajele de intervenție!


News Alert! VIDEO. INCENDIU la un spital COVID din Prahova! Sunt două victime care au fost găsite carbonizate de către echipajele de intervenție!

Un incendiu violent a izbucnit, joi dimineață, la parterul spitalului suport COVID Movila din Ploiești. Din primele informații, doi pacienți au murit, iar alți aproximativ 20 au fost evacuați, 16 dintre ei fiind transferați la Spitalul Județean din Ploiești. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție, iar secretarul de stat Raed Arafat a pornit spre locul tragediei. 

Victimele aveau 74 și 75 de ani. Este vorba despre doi bărbați găsiți carbonizați la fața locului de către echipajele de intervenție. O altă persoană, angajată a spitalului, a suferit arsuri grave pe 40% din suprafața corpului și a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.

Apelul telefonic legat de incendiu a fost efectuat la ora 4:16. 

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, dar si autospeciale pentru transport victime multiple.

„La acest moment din păcate sunt două decese în salonul respectiv. Doi pacienți erau în salonul respectiv. Echipele de intervenție au ajuns în 10 minute, iar în 3 minute a fost lichidat incendiul. Pe lângă mijloacele din Ploiești Au fost mobilizate 7 ambulanțe de multiple victime și 7 ambulanțe de prim ajutor din București", a declarat șeful DSU, Raed Arafat. Arafat a povestit ulterior că incendiul a izbucnit într-o încăpere în care se aflau doar cele două victime conectate la oxigen, pe aparate de ventilat neinvaziv, și că s-ar fi produs în momentul în care asistenta medicală ar fi mutat un pat și ar fi pus un aparat în priză. 

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.