Soluția pesediștilor în lupta cu pandemia: un medicament rusesc vândut ilegal la tarabă și cam atât. Jurnalist: „Bitter suedez, Arbidol și alte leacuri de la stâna lui Jiji. Vă dați seama cum vor lua ăștia deciziile legate de pandemie?”


Soluția pesediștilor în lupta cu pandemia: un medicament rusesc vândut ilegal la tarabă și cam atât. Jurnalist: „Bitter suedez, Arbidol și alte leacuri de la stâna lui Jiji. Vă dați seama cum vor lua ăștia deciziile legate de pandemie?”

Senatoarea Gabriela Firea, fost primar al Capitalei și posibil ministru al Muncii într-un guvern cu liberalii, spunea recent că s-a tratat cu Arbidol, un medicament rusesc, despre care și șeful său pe linie de partid, Marcel Ciolacu, povestea că l-ar fi achiziționat de pe taraba unei „doamne din Republica Moldova”.  

„S-au îmbolnăvit nepoții și iubitele lor de covid-19 și am cumpărat antiviralele de la o doamnă care le-a adus din Republica Moldova. Este inacceptabil să fii nevoit să cumperi, așa, de la oricine (…) Ai fabrici de generice, păi lasă-i, domnule, să fabrice, să le avem la noi în farmacii, nu să caut de la cine știe ce văr, care știe el pe nu știu cine din Moldova…”, a spus Ciolacu. Întrebat de redactorul România TV dacă medicamentul Arbidol le-a fost util nepoților săi, Ciolacu a răspuns: „Da. Absolut”.

„Tratamentul” a fost inițial promovat de nașul Gabrielei Firea, Gigi Becali, căruia i s-a alăturat, la un moment dat, și copreședintele AUR, George Simion, cu o postare pe Facebook în care le spunea „criminalilor” de la guvernare să deblocheze vama pentru medicamentele rusești.  

Agenţia Naţională a Medicamentului a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă că Arbidol nu este autorizat în România și nici nu a fost depusă cerere de autorizare a vreunui medicament care să conţină umifenovir și că medicamentul rusesc nu este autorizat nici în Republica Moldova. 

„Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră. Menționăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, așa cum anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. (…) Până în prezent nu a fost depusă, până în prezent, în conformitate cu legislația în vigoare, nicio cerere de autorizare a Arbidol sau a altui medicament care să conțină umifenovir (substanța activă, n.red)”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

În lumina acestor informații și a agitației în jurul așa-zisului antiviral minune, jurnalistul Mircea Marian a comentat pe pagina sa de Facebook aiurelile aruncate în spațiul public de social-democrați care par total rupți de realitate și fără soluții serioase în combaterea pandemiei de COVID-19: „Agenţia Naţională a Medicamentului: Arbidol nu este autorizat în România și nici nu a fost depusă cerere de autorizare. Arbidol nu este autorizat nici în Moldova. Nici în UE. 

Și totuși președintele PSD, Marcel Ciolacu, și doamna Gabriela Firea îi fac reclamă la tv și se laudă că a fost administrat rudelor lor sau chiar ei l-au folosit. Cumpărat pe sub mână :))) 

Acești cetățeni vor să salveze România de pandemie. Cu bitter suedez, arbidol și alte leacuri de la stâna lui Jiji. Vă dați seama cum vor lua ăștia deciziile legate de pandemie?  

Într-o țară normală ieșea un megascandal dacă liderul celui mai mare partid făcea ce a făcut Ciolacu. Dar noi îi aducem pe acești analfabeti la guvernare, ca să oprim pandemia”.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.