Aberațiile populiste ale lui Alexandru Rafila: angajații nevaccinați de la stat să fie testați gratuit timp de două luni de zile. PSD propune diverse gratuități, însă habar nu are ce impact bugetar au asemenea „pomeni” electorale


Aberațiile populiste ale lui Alexandru Rafila: angajații nevaccinați de la stat să fie testați gratuit timp de două luni de zile. PSD propune diverse gratuități, însă habar nu are ce impact bugetar au asemenea „pomeni” electorale

Deputatul Alexandru Rafila a declarat, joi, după discuţiile cu PNL, pe capitolul de Sănătate din programul de guvernare, să s-a discutat despre accesul extins la testare, putându-se înfiinţa peste 1.000 de centre de testare, scrie news.ro. Despre testarea gratuită timp de 60 de zile, în regim gratuit, a românilor care merg la locul de muncă, în sistemul de stat, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19. 

„Ne-am pomenit în vârful pandemiei cu o presiune mare pe populaţie şi o ameninţare de luare a unor măsuri intempestive, inclusiv la adresa personalului medical, de care este nevoie în asigurarea asistenţei medicale. Lucrul ăsta trebuie să înceteze şi de asemenea trebuie să înceteze discriminarea”, a spus deputatul PSD.  

Ca să împace și capra, și varza (adică reticența multora dintre români de a se vaccina cu situația la nivel internațional care arată indubitabil că în țările în care populația s-a vaccinat, infectările au scăzut drastic), Rafila arată totuși că „vaccinarea este singura soluţie pentru că noi vrem să evităm valul cinci şi evitarea acestui val, va exista dacă populaţia acestei ţări va decide să se vaccineze”.  

El a mai arătat că nicio ţară nu a introdus testarea pe termen nedefinit, astfel că va exista o „dimensionare a testării, în funcţie de posibilităţile financiare ale României şi pe o perioadă scurtă de timp”.  

La rândul lui, fostul ministru liberal al Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus că a cerut o evaluare de la Ministerul de Finanţe, privind impactul bugetar al testării gratuite la locul de muncă, pentru două luni de zile. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.