Atracția sexuală față de copii, susținută de un profesor asistent al unei universități din SUA, preocupat de ”obținerea demnității” pedofililor


  • ACP
  • Nov 15, 2021 11:43
  • 2327
Atracția sexuală față de copii, susținută de un profesor asistent al unei universități din SUA, preocupat de ”obținerea demnității” pedofililor

Un profesor asistent de la Universitatea Old Dominion din Virginia, Statele Unite, susține și promovează public atracția sexuală față de copii, despre care susține că nu ar fi neparat imorală, după ce a publicat în iunie o carte despre „obținerea demnității” pedofililor. 

Profesor-asistent de justiție penală și sociologie, Allyn Walker și-a susținut concepțiile într-un interviu acordat pe 8 noiembrie unei fundații din San Francisco, Protasia, ce pretinde că se ocupă cu protecția minorilor dar susține vânzarea de păpuși sexuale asemănătoare copiilor și reprezentarea lor sexuală în benzile desenate și desenele animate. 

De asemenea, Protasia afirmă faptul că registrele de infracțiuni sexuale, unul dintre instrumentele de bază ale poliției pentru prinderea pedofililor, nu protejează copiii:

„Când aud de termenul pedofil, mulți oameni presupun automat că înseamnă infractor sexual. Și asta nu este adevărat, ci duce la o mulțime de concepții greșite despre atracția față de minori”, a susținut Walker în interviul pentru Protasia. 

„Din perspectiva mea, nu există moralitate sau imoralitate atașată atracției față de nimeni, deoarece nimeni nu poate controla deloc de cine este atras. Cu alte cuvinte, nu e bine sau rău în funcție de cine suntem atrași, ci comportamentele noastre și răspunsul la această atracție sunt fie în regulă, fie nu”, a mai spus profesorul asistent. 

Walker a reluat, de fapt, în interviu, parte din concepțiile expuse în cartea sa „O umbra lunga și întunecată – persoanele atrase de minori și drumul lor spre căutarea demnității”. În carte, Allyn Walker a susținut că „înțelegerea acestei populații (a pedofililor – n. red.) a fost umbrită de panica morală (...) iar aceasta concepție greșita pune simultan și copiii în pericol”

După interviul care a stârnit revolta multor americani, Universitatea Old Dominion a dat un comunicat în care sustine că „o comunitate academică joacă un rol valoros în căutarea cunoașterii și o parte vitală a acestui lucru este acela de a lua în considerare date științifice și alte date empirice care pot implica probleme și perspective controversate” – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.