Deputatul PNL, Adrian Miuțescu, urmărit penal de DNA într-un dosar de corupție, după ce s-a dezis de conducerea lui Cîțu!


Deputatul PNL, Adrian Miuțescu, urmărit penal de DNA într-un dosar de corupție, după ce s-a dezis de conducerea lui Cîțu!

Șeful liberalilor din județul Argeş, parlamentarul Adrian Miuţescu, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii DNA, într-un dosar privind fapte de corupţie, politicianul fiind cercetat săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, împreună cu deputatul Miuțescu mai sunt urmăriți penal și viceprimarul Ploieștiului, Gelu Tofan, președinte al organizației municipale a PNL, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al organizației PNL Ploiești, și comisarul superior al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș, Ovidiu Chiru.

Reprezentanții PNL sunt cercetați pentru "folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite", iar Ovidiu Chiru, comisarul superior al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș, pentru instigare la una dintre infracțiunile reținute în sarcina primului menționat.

Potrivit DNA, în perioada aprilie – iulie 2021, ”suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeași manieră, Miuțescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești.

În perioada iulie-august 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția menționată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, aceste influențe fiind exercitate și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Suspectul ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naționale Poșta Română în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean.

În perioada iulie – august 2021, suspectul Tofan Gelu și Mitrofan Cristian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcțiile ocupate in partid, pe lângă persoane din Inspectoratul Școlar Argeș, în scopul menținerii unei anumite persoane în funcția de inspector școlar sau în scopul numirii aceleiași persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum și pentru numirea în funcția de directori de școli a unor persoane agreate de partid”.

Miuțescu, intrat în malaxorul DNA după ce a luat atitudine împotriva premierului Florin Cîțu

Apropiat al fostului lider PNL, Ludovic Orban (foto sus), deputatul Adrian Miuţescu a anunţat luna trecută că părăseşte Grupul parlamentar PNL, precizând că nu se dezice de liberalism, ci doar de ”conducerea efemeră a acestui partid, care a reuşit în două luni de zile să prăbuşească încrederea românilor în PNL”, devenind al şaptesprezecelea parlamentar care părăsea grupul PNL.

”Sunt de 31 de ani membru al Partidului Naţional Liberal, un partid care a pus bazele României moderne şi care a contribuit decisiv la industrializarea ţării, prin doctrina “Prin noi înşine”. (...) Din păcate, de două luni de zile asistăm la o criză politică provocată într-o perioadă când era nevoie de decizii ferme, de o guvernare stabilă şi performantă. Noua conducere a partidului a impus Partidului Naţional Liberal o agendă departe de problemele reale ale românilor, care se confruntă cu valul 4 al pandemiei, cu creşteri galopante la preţurile carburanţilor şi ale energiei”, a scris Miuţescu pe Facebook, adăugând: „În cele trei decenii de activitate politică, nu am traversat nicio perioadă mai neagră ca cea din prezent, în care conducerea Partidului Naţional Liberal pare ruptă complet de interesele electoratului. Ce face acum aşa zisa echipă câştigătoare era de neimaginat în urmă cu doar câteva luni, iar negocierile pentru stablirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de faţă, PNL nu are nicio strategie. Nu pot să fiu părtaş la aşa ceva, mai ales că activitatea mea în Parlament este legată de cetăţenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră şi lipsită de orice contact cu realitatea. De aceea, de azi mă retrag din grupul parlamentar PNL şi voi activa ca deputat neafiliat”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.