VIDEO. Ciolacu, răbufnire nervoasă când a fost întrebat despre dorința lui Cîțu de a fi din nou premier. Liderul PSD spune răspicat că partidul său trebuie să aibă primul premier din „rotație”


VIDEO. Ciolacu, răbufnire nervoasă când a fost întrebat despre dorința lui Cîțu de a fi din nou premier. Liderul PSD spune răspicat că partidul său trebuie să aibă primul premier din „rotație”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, miercuri dimineață, o scurtă declarație de presă în curtea sediului central al PSD din Șoseaua Kiseleff nr. 10, precizând că PSD dorește să aibă premierul din „prima rotație” guvernamentală PSD - PNL și respingând nervos posibilitatea acceptării lui Florin Cîțu în fruntea noului cabinet liberalo-pesedist. 

„Ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuții în ceea ce privește primul ministru. Mi-aș dori un program de guvernare clar, cu prioritățile și urgențele românilor din acest moment, ținând cont că va veni iarna, și un program de guvernare pe termen mediu, până în 2024. Astăzi mai mult ca sigur se va finaliza acest program de guvernare, pe toate capitolele. PSD va avea un Consiliu Național și va decide, astăzi, primul ministru desemnat, dar cel mai important e să nu construim ceva neținând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ținem cont de voința românilor. PSD a câștigat alegerile generale. Și dacă vom ține cont de voința românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliție funcțională și vom avea un guvern al României, eficient”, a spus Marcel Ciolacu.  

„Deja este o decizie că avem o rotație și normal să avem un prim ministru desemnat. E normal să solicităm prima rotație din moment ce PSD a câștigat alegerile. Vom găsi o cale să nu iasă nimeni păcălit. (…) Dacă doriți vă invităm la negocieri să vedeți exact cum le deblocăm...Sper ca astăzi să închidem aceste negocieri”, a adăugat Ciolacu, enervându-se când a fost întrebat despre posibilitatea ca Florin Cîțu să mai fie premier.  

„Am răspuns...dacă vreți să vă răspund în fiecare dimineață la aceeași întrebare și să creăm o tensiune în ceva în ceea ce dorim să construim (redare exactă, n.red), nu vă mai răspund că am obosit...Sunt ferm convins că dacă și domnul Florin Cîțu va înțelege această normalitate că nu poate să vină în acest moment primul ministru al României după ce a fost demis, atunci cu certitudine ne vom înțelege (…) Vreți să facem...haideți să-l invităm și pe Florin Cîțu și să le facem cu dvs. aici, în curte la PSD”, i-a expediat liderul PSD pe jurnaliștii care au insistat cu întrebările.  

Ironia lui Ciolacu referitoare la negocierile PNL - PSD purtate în fața presei este complet deplasată în condițiile în care, în Bulgaria, Kiril Petkov, copreședintele formațiunii “Continuăm Schimbarea”, care a câștigat alegerile duminică, cu o agendă axată pe lupta anticorupție, a anunțat că negocierile pentru formarea unei majorități vor fi transmise în direct astfel încât orice cetățean interesat să aibă acces la deciziile care se iau în numele său. 

 „Va fi benefic pentru poporul bulgar să audă care sunt politicile şi care sunt diferențele pe care le dezbatem. Ar trebui să fie clar că nu există înţelegeri de culise şi discuţii la marginea legii. Toată lumea ar trebui să ştie că avem un obiectiv naţional comun”, spunea Petkov, citat de nova.bg. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.