Sting: „Brexitul este o tragedie” / „Le-am răpit tinerilor britanici oportunitatea de a trăi experiența europeană” / Despre vaccinare: „Nu am ezitat să fac vaccinul. Sunt destul de bătrân ca să îmi pot aminti de copiii de pe strada mea, schilodiți de poliomielită”


Sting: „Brexitul este o tragedie” / „Le-am răpit tinerilor britanici oportunitatea de a trăi experiența europeană” / Despre vaccinare: „Nu am ezitat să fac vaccinul. Sunt destul de bătrân ca să îmi pot aminti de copiii de pe strada mea, schilodiți de poliomielită”

Solistul britanic Sting revine cu un nou album, „The Bridge” (Podul), metaforă a eforturilor pe care oamenii îl depun pentru a depăși dificultățile vremurilor moderne și a de ajunge cu bine „pe malul celălalt”, „un loc” interior mai bun. Este un album inspirat și de o situație recentă căreia superstarul, autodeclarat cetățean al lumii, îi face față cu greu: decizia țării sale de a se rupe de Uniunea Europeană. 

„Pentru mine, Brexit-ul este o tragedie. Sunt trist în privința țării mele. Știam că va fi un dezastru", a declarat el pentru Agenția France-Presse, aflat la Paris pentru un concert din cadrul unui turneu care a început la Atena și este programat să se încheie la  Las Vegas. 

„Le-am răpit tinerilor britanici oportunitatea de a trăi experiența europeană. Este o nebunie totală...", adaugă nemulțumit artistul obișnuit să străbată fără probleme tot globul, de pe o scenă pe alta și care acum vede cum se adună norii deasupra Regatului Unit, odată cu ascensiunea mișcărilor populiste. 

Trăim într-un climat politic foarte periculos în acest moment, în care clasa muncitoare se simte abandonată de așa-zisele elite. Straturile „vulnerabile” ale societății sunt „la cheremul demagogilor”, al colportorilor de „fake-news”, continuă cântărețul care a împlinit 70 de ani în octombrie, deși nu arată deloc de această vârstă. 

Totodată, actor (l-am putut vedea recent în filmul francez „Kaamelott”), Sting nu gustă tiradele anti-vacciniștilor: "Nu pricep această știință a negării. Nu am ezitat să fac vaccinul. Sunt destul de bătrân ca să îmi pot aminti de copiii de pe strada mea, schilodiți de poliomielită. Și acea boală a fost eradicată tot datorită vaccinului". 

Carantina sau pandemia nu l-au inspirat direct pentru noul album, care va fi lansat vineri, dar își găsesc un ecou în temele abordate: „Toți oamenii despre care scriu se află într-o etapă de tranziție, în relațiile lor, între viață și moarte, între boală și sănătate... Toți suntem în căutarea unei punți, a unui pod către un loc mai bun”. Sursa: RFI. Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.