Ciolacu aruncă bomba precizând că este de acord cu propunerea lui Cîțu: doctorul Alexandru Rafila să fie premierul guvernului PNL - PSD


Ciolacu aruncă bomba precizând că este de acord cu propunerea lui Cîțu: doctorul Alexandru Rafila să fie premierul guvernului PNL - PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat joi, la sediul partidului, că a auzit din spaţiul public de la Florin Cîţu, că i l-a propus pe medicul Alexandru Rafila premier, anunțând  că este de acord cu această propunere şi că îşi va convinge colegii că Rafila este cel mai potrivit pentru a fi premier. Ciolacu a comentat şi afirmaţia lui Florin Cîţu, că liderul PSD a refuzat propunerea sa privind numirea lui Rafila premier. „Îl anunţ că eu nu refuz această propunere şi că înseamnă că avem un prim-ministru cu care am picat de acord”, a spus Ciolacu, citat de news.ro.

„Am înţeles că avem o variantă, domnul Rafila, eu sunt total de acord. Am înţeles din spaţiul public că domnul premier intermar mi l-a propus pe domnul Rafila. Eu îmi asum, ca şi preşedinte al PSD, că îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru”, a spus Ciolacu, preluat de news.ro.

Preşedintele PSD a continuat: „Dacă domnul Cîţu mi-a făcut această propunere, îl anunţ că sunt de acord”. 

Liderul PSD nu a vrut să spună dacă Florin Cîţu i l-a propus pe Alexandru Rafila în discuţiile de miercuri. „Vă repet, domnul Florin Cîţu a spus în spaţiul public că mi l-a propus pe domnul Rafila, şi că eu am refuzat. Îl anunţ că eu nu refuz această propunere şi că înseamnă că avem un prim-ministru cu care am picat de acord”, a arătat el. 

Marcel Ciolacu a mai spus că speră ca astăzi să se finalizeze negocierile privind programul de guvernare şi a reiterat că săptămâna viitoare vom avea Guvern. 

Miercuri seară, Florin Cîţu a fost întrebat dacă l-a propus pe secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, în negocierile cu Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor. „l-am propus domnului Ciolacu pe domnul Rafila, dar nu a fost de acord”, a răspuns preşedintele PNL. 

Alexandru Rafila are 59 de ani și este deputat din partea PSD (partid din care a mai făcut parte între 2011-2012), experiența sa politică recentă fiind de aproximativ un an. Anterior intrării în PSD, Rafila, care a absolvit medicina în 1987, a fost directorul Institutului Național de Sănătate Publică și a deținut funcțiile de Secretar de Stat pe probleme de asistență medicală și sănătate publică, fiind și, în repetate rânduri, consilierul personal al Ministrului Sănătății pe problema politicilor de sănătate. El este și reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România.

În ceea ce privește colaborarea tatălui său cu fosta Securitate, Rafila a declarat că este condamnabilă, dar a respins categoric implicarea acestuia în masacrarea țăranilor colectivizați cu forța de noul regim bolșevic.

CITEȘTE ȘI: Cum VÂNA țărani și cum ordona EXECUȚII sumare criminalul în masă Alexandru Rafila, fost comandant al Securității Arad și tată al senatorului PSD omonim. Un interviu înfiorător marca Memorialul Durerii

EXCLUSIV Medicul PSD-ist Alexandru Rafila, fiul unui lumpen criminal al Securității. ”A ucis partizani, a schingiuit familii nevinovate ca să spună unde se ascund aceștia, a dat foc locurilor unde se adăposteau, arzându-i de vii”. Colaboratorul NKVD-istului Mihai Weiss, aka ”Don Patricio”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.