A plecat la cele veșnice doamna Ana-Dorica ”Dorli” Blaga, fiica lui Lucian Blaga. ”Atâta liniște-i în jur de-mi pare că aud/ cum se izbesc de geamuri razele de lună”


A plecat la cele veșnice doamna Ana-Dorica ”Dorli” Blaga, fiica lui Lucian Blaga. ”Atâta liniște-i în jur de-mi pare că aud/ cum se izbesc de geamuri razele de lună”

Fiica lui Lucian Blaga și a Corneliei Brediceanu – doamna Ana-Dorica ”Dorli” Blaga – a plecat la cele veșnice. 

”Buldogul de pază”, cum își spunea, a păstrat și ne-a redat, cu un curaj și un devotament greu de atins, prețiosul patrimoniu cultural și spiritual, interzis și urgisit 20 de ani de politrucii staliniști: opera lui Lucian Blaga, una din frumusețile lumii noastre românești. 

Păstrez amintirea și magia câtorva clipe din 2003, când, în Săptămâna Luminată, m-am oprit într-un loc sacru al culturii și spiritualității românești, la cimitirul din Lancrăm. Lucian Blaga, tatăl său, bunicul său și alte rude au mormintele acolo. Mă străduiam să păstrez nestinsă de vânt flacăra lumânării, când doamna Dorli Blaga s-a apropiat dintre crucile vechi, tocite de intemperii naturale și istorice. 

”Să nu te oprești din misiunea încredințată. Asta este ce faci dumneata cu Memoria exilului românesc: misiune. Toți suntem măsura unei misiuni”. N-am apucat să spun decât ”Mulțumesc”. A plecat zâmbindu-mi, strigată de cineva dintr-un grup grăbit... 

Astăzi, doamna Dorli Blaga își va găsi somnul de veci alături de tatăl său. După zbuciumul unei vieți de 91 de ani și al unei misiuni împlinite de peste 70 de ani, va întâlni liniștea eternității. Poate chiar liniștea exprimată de harul tatălui său: ”Atâta liniște-i în jur de-mi pare că aud/ cum se izbesc de geamuri razele de lună”.

Dumnezeu s-o odihnească în Împărăția luminii fără hotare!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.