Senator UDMR: "Dacă cineva își face vise erotice că poate schimba regulile jocului în timpul jocului, se înșală!". Negocierile pentru formarea unui Guvern, dinamitate!


Senator UDMR: "Dacă cineva își face vise erotice că poate schimba regulile jocului în timpul jocului, se înșală!". Negocierile pentru formarea unui Guvern, dinamitate!

Senatorul UDMR László Attila a confirmat, pentru Antena 3, că formațiunea sa nu va mai intra la guvernare alături de PSD și PNL în cazul în care nu primește Ministerul Dezvoltării, care gestionează PNDL3, program în valoare de 50 de miliarde de lei. 

Moderatoare: PNL nu pare dispus să cedeze Ministerul Dezvoltării. Mai rămâneți în coaliția de guvernare fără acest minister?  

László Attila: Nu avem cum! Acest capitol a fost clarificat înainte de a se apuca echipele de negociere de programul de guvernare. Deci au fost stabilite condițiile în care participăm la o astfel de alianță, care au fost acceptate. Iar acum aflăm că se schimbă regulile în timpul jocului. Nu merge așa! Dacă cineva își face vise erotice că poate schimba regulile jocului în timpul jocului, se înșală!  

Anterior, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul său va ieși din coaliție dacă UDMR sau minoritățile nu vor face parte din viitorul Guvern. Ulterior, Antena 3 a transmis, pe surse, că în cazul în care PSD și UDMR nu vor reuși să se înțeleagă cu liberalii asupra negocierilor pe ministere, cele două partide iau în calcul varianta de a vota învestirea unei guvernări minoritare PNL, pentru ca România să aibă joia viitoare un Guvern cu puteri depline, dar cu mandat limitat, până la 1 februarie 2022. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.