VIDEO. Accident rutier cu 45 de morți în Bulgaria. 12 minori printre victimele carbonizate într-un autocar care a luat foc pe o autostradă


VIDEO. Accident rutier cu 45 de morți în Bulgaria. 12 minori printre victimele carbonizate într-un autocar care a luat foc pe o autostradă

Cel puțin 45 de persoane, printre care și 12 minori, au murit pe o autostradă vestul Bulgaria într-un teribil accident de circulație produs în zorii zilei de marți. După ce s-a izbit de bariera de protecție, un autocar care se îndrepta spre Macedonia de Nord a luat foc, doar șapte pasageri supraviețuind.

Tragedia a survenit în jurul orelor locale 02:00 (00:00 GMT), pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia, a precizat comisarul Nikolai Nikolov, responsabil al Serviciului de luptă împotriva dezastrelor, la televiziunea publică BNT. „Şapte pasageri au fost salvaţi" şi evacuaţi spre un spital din capitală: două femei şi cinci bărbaţi, a adăugat el.

„Şoferul a murit imediat, prin urmare nu era nimeni care să deschidă uşile" autocarului şi să le permită pasagerilor să se salveze din incendiu, a explicat și şeful poliţiei naţionale bulgare Stanimir Stanev, la un alt post.

Autocarul a izbit bariera de protecţie, dintr-un motiv încă nestabilit. Drumul a fost recent renovat cu fonduri UE, unde Bulgaria este membră din 2007. Cincizeci şi doi de pasageri, dintre care doisprezece minori, se aflau la bordul autocarului, care venea dinspre Istanbul şi se îndrepta spre Skopje.

În vehicul se aflau și 12 minori, între care cinci copii. Toţi minorii au murit în accident.

„Supravieţuitorii sunt traumatizaţi. Ei au pierdut rude, copii. Au sărit pe geam”, a declarat Maia Arghirova, şefa Centrului de tratare a arsurilor grave unde au fost transportaţi.

„Este o tragedie”, a reacţionat premierul Macedoniei de Nord Zoran Zaev, contactat de presa bulgară.





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.