Lui Florin Iordache îi priește noua guvernare: 430 de mii de lei, alocați în urma rectificării bugetare. Bugetul Consiliului Legislativ, risipit pe sporuri și indemnizații de hrană


Lui Florin Iordache îi priește noua guvernare: 430 de mii de lei, alocați în urma rectificării bugetare. Bugetul Consiliului Legislativ, risipit pe sporuri și indemnizații de hrană

Guvernul Ciucă a adoptat vineri, 26 noiembrie, proiectul de rectificare bugetară. Un detaliu pe care dorim să-l reliefăm este legat de suma pe care a primit-o în plus Consiliul Legislativ, instituție condusă de unul dintre principalii artizani ai linșării legilor justiției, ne referim desigur la fostul deputat PSD Florin Iordache. 

Consiliului Legislativ i-ar fi revenit, conform variantei de rectificare bugetară pe care a lăsat-o moștenire la MFP Dan Vîlceanu, o alocare în plus de 400 de mii de lei. Însă, Guvernul Ciucă a decis finalmente să-i acorde fostului pesedist Florin Iordache o finanțare suplimentară de 430 de mii de lei. 

Consultând execuția bugetară aferentă perioadei 1 ianuarie - 31 octombrie 2021 putem observa că suma de 690.743 de lei a fost alocată din bugetul Consiliului Legislativ pentru varii sporuri. Mai mult decât atât, suma de 262.455 de lei a fost alocată sub forma unei indemnizații de hrană. 

Redăm pe larg datele din execuția bugetară: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.