VIDEO Basarabia e România! Un deputat PAS i-a oferit în Parlament rusofilului Batrîncea harta României Mari


VIDEO Basarabia e România! Un deputat PAS i-a oferit în Parlament rusofilului Batrîncea harta României Mari

Deputatul PAS Vasile Șoimaru i-a oferit vineri, 3 decembrie, rusofilului Vlad Batrîncea harta României Mari, pe parcursul unei ședințe a plenului Parlamentului Republicii Moldova. 

Vasile Șoimaru: "Acum 2 zile am avut o dată foarte importantă în istoria noastră, 1 Decembrie. Vreau să-i felicit pe toți cetățenii români din această sală și să le urez la mulți ani! Totodată, vreau să-i felicit și pe cei 4 socialiști care dețin această cetățenie și felicit statul român că nu i-a refuzat. (...) 

Eu am găsit o hartă ruptă acum șase ani. Dacă îmi dați voie, am să o întorc celui care poate îi pare rău că a făcut acest lucru atunci. Chiar dacă nu-i pare rău, eu donez această hartă și îl rog foarte mult să nu mai facă astfel de lucruri dacă vrea să rămână coleg cu noi, cu mine măcar!".

Vedeți video: 



Gestul deputatului PAS a venit în contextul în care Batrîncea rupea în plenul Parlamentului, în urmă cu 6 ani de zile, harta României Mari, pentru a-și manifesta ura față de ideea de Unire. 

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.