Ludovic Orban îl acuză pe Klaus Iohannis de „putinism”, dezvăluind că președintele se visează premier cu sprijinul PSD, la terminarea mandatului / „Iohannis are obiceiul să se folosească de oameni şi să-i arunce la lada de gunoi”


Ludovic Orban îl acuză pe Klaus Iohannis de „putinism”, dezvăluind că președintele se visează premier cu sprijinul PSD, la terminarea mandatului / „Iohannis are obiceiul să se folosească de oameni şi să-i arunce la lada de gunoi”

Ludovic Orban, fostul preşedinte PNL, a lansat un șir de acuzații grave la adresa liderului de la Cotroceni, dezvăluind care ar fi, din punctul său de vedere, planul politic al lui Klaus Iohannis la terminarea mandatului. Astfel, potrivit lui Orban, Iohannis ar intenționa să urmeze un model practicat în anii 2000 de dictatorul Vladimir Putin și să devină premier  după 2024, la terminarea mandatului, cu sprijinul PSD. După două mandate succesive de președinte, Putin a devenit premier în 2008 (-2012), modificând apoi Constituția pentru a putea să candideze din nou la președinția Rusiei.  

„Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Vrea să fie premier! Preşedinte PSD într-o alianţă cu PNL”, a declarat Ludovic Orban, fostul preşedinte PNL, la România TV.  

Întrebat dacă există o înţelegere în acest sens, Orban a spus că nu ar exista un acord „parafat”, însă „cel mai probabil ăsta este planul lui Iohannis”. „Nu ştiu dacă este o înţelegere parafată, dar cel mai probabil ăsta este planul lui Iohannis, că altfel nu există niciun motiv să aduci PSD; să forţezi PNL să fie într-o alianţă contra naturii, o alianţă care practic pune nu numai PNL în contradicţie cu alegătorii care l-au votat, dar şi PSD cu alegătorii care l-au votat”, a mai precizat Ludovic Orban, apreciind că „în momentul de faţă, PNL s-a transformat într-o anexă a PSD!”

„Această conducere (a PNL) care practic răspunde la toate comenzile primite de la Iohannis, fără discernământ, şi punând în practică lucruri care sunt împotriva interesului oamenilor care l-au votat, această conducere a făcut PNL prizonier într-o coaliţie de guvernare care nu va putea să pună în practică proiectele şi programele pentru care s-a angajat că le va pune în practică, într-o coaliţie de guvernare în care se vede că PSD taie şi spânzură, PSD face legea, PSD impune cele mai multe măsuri în timp ce mulţi dintre miniştri noşti, nu ai noştri, ai PNL, că nu mai sunt reprezentanţii mei”, a opinat fostul preşedinte PNL. 

Întrebat cum a intrat fostul premier Florin Cîţu, actualul lideri liberal, în graţiile lui Klaus Iohannis, Orban a răspuns că „nimeni nu este în graţiile preşedintelui”. 

„Nimeni nu este în graţiile preşedintelui Iohannis. Iohannis are obiceiul să se folosească de oameni şi să-i arunce la lada de gunoi când nu ii mai sunt folositori”, a mai precizat fostul premier. 

Marţi, Ludovic Orban și-a anunțat noul partid pe care l-a înfiinţat după ce a decis să plece din Partidul Naţional Liberal. „Toți parlamentarii, împreună cu mulți colegi ai noștri din țară, atât din interiorul PNL, cât și din afara PNL, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligație democratică și mai ales una morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi la alegerile parlamentare (…). Numele pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL“, a precizat Ludovic Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.